Korngrynssallad med kyckling och pesto

30 minuter
600 kcal

En härlig, mättande sallad med korngryn, kyckling, pesto och tomat.

Korngrynssallad med kyckling och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Korngrynssallad med kyckling och pesto, 2 personer:

  • 100 g korngryn
  • Havssalt
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk pesto
  • 1 romansallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 näve färsk basilika

Persiljepesto:

  • 40 g bredbladig persilja
  • 1 näve basilika
  • 1 dl rapsolja
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • 15 g parmesanost
  • 20 g pumpafrön
  • ½ tsk havssalt
  • Lite svartpeppar, nymalen
  • Lite citronsaft

Så gör du:

  • Koka korngrynen i 20 min i rikligt saltat vatten. Skölj i kallt vatten och häll av i en sil.
  • Stek kyckling på en varm stekpannan i olja i 5-6 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg åt sidan så den får svalna.
  • Lägg alla ingredienserna till persiljepeston i en mixer och kör tills konsistensen är jämn.
  • Blanda konrgrynen med 4 msk av peston.
  • Skär sallad, halvera tomaterna och skär kycklingen i önskade storlekar. Blanda med korngrynen och lägg upp på ett fat. Strö över färsk basilika.
  • Servera med resten av peston vid sidan av.

TIPS Istället för korngryn kan du använda bulgur eller quinoa.

LÄS OCKSA: Ramslök är också gott i en pesto