Recept: Äppelcrumble med mandlar

45 minuter
301 kcal

Använd årstidens supergoda äppen till denna smaskiga äppelcrumble. Servera den rykande varm med en matsked kesella.

Servera en bit varm äppelcruble till eftermiddagskaffet.

Äppelcrumble med mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Äppelfyllning

  • 500 g äpplen
  • 4 msk flytande honung
  • Saft av 1 citron

Deg

  • 80 g rörsocker
  • 70 g dinkelmjöl
  • 30 g kornmjöl (eller vetemjöl)
  • 50 g kornflingor eller havregryn
  • 50 g hackade mandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl hasselnötsolja

Så gör du

  • Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i båtar. Lägg dem på ett ugnsfast fat smort med lite hasselnötsolja.
  • Droppa honung och citron över. Blanda alla ingredienser till degen noga och smula den över äpplena.
  • Grädda i 200 grader i 25 minuter, tills ytan är spröd.
  • Kan ätas med lite kesella till.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background