Recept: Äppelcrumble med mandlar

45 minuter
301 kcal

Använd årstidens supergoda äppen till denna smaskiga äppelcrumble. Servera den rykande varm med en matsked kesella.

Servera en bit varm äppelcruble till eftermiddagskaffet.

Äppelcrumble med mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Äppelfyllning

  • 500 g äpplen
  • 4 msk flytande honung
  • Saft av 1 citron

Deg

  • 80 g rörsocker
  • 70 g dinkelmjöl
  • 30 g kornmjöl (eller vetemjöl)
  • 50 g kornflingor eller havregryn
  • 50 g hackade mandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl hasselnötsolja

Så gör du

  • Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i båtar. Lägg dem på ett ugnsfast fat smort med lite hasselnötsolja.
  • Droppa honung och citron över. Blanda alla ingredienser till degen noga och smula den över äpplena.
  • Grädda i 200 grader i 25 minuter, tills ytan är spröd.
  • Kan ätas med lite kesella till.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här