Nyttiga recept Kakor Recept: Äp... Recept: Äppelcrumble med mandlar 45 minuter 301 kcal Använd årstidens supergoda äppen till denna smaskiga äppelcrumble. Servera den rykande varm med en matsked kesella. Av I FORM-redaktionen 15 december 2013 Servera en bit varm äppelcruble till eftermiddagskaffet. Äppelcrumble med mandlar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Äppelfyllning 500 g äpplen 4 msk flytande honung Saft av 1 citron Deg 80 g rörsocker 70 g dinkelmjöl 30 g kornmjöl (eller vetemjöl) 50 g kornflingor eller havregryn 50 g hackade mandlar 1 tsk bakpulver 1 ägg 1 dl hasselnötsolja Så gör du Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i båtar. Lägg dem på ett ugnsfast fat smort med lite hasselnötsolja. Droppa honung och citron över. Blanda alla ingredienser till degen noga och smula den över äpplena. Grädda i 200 grader i 25 minuter, tills ytan är spröd. Kan ätas med lite kesella till. Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här MandlarÄpple