Servera en bit varm äppelcruble till eftermiddagskaffet.

Recept: Äppelcrumble med mandlar

Använd årstidens supergoda äppen till denna smaskiga äppelcrumble. Servera den rykande varm med en matsked kesella.

16 december 2013 av I FORM-redaktionen

Äppelcrumble med mandlar

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

Äppelfyllning

500 g äpplen

4 msk flytande honung

Saft av 1 citron

Deg

80 g rörsocker

70 g dinkelmjöl

30 g kornmjöl (eller vetemjöl)

50 g kornflingor eller havregryn

50 g hackade mandlar

1 tsk bakpulver

1 ägg

1 dl hasselnötsolja

Så gör du

  • Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i båtar. Lägg dem på ett ugnsfast fat smort med lite hasselnötsolja.
  • Droppa honung och citron över. Blanda alla ingredienser till degen noga och smula den över äpplena.
  • Grädda i 200 grader i 25 minuter, tills ytan är spröd.
  • Kan ätas med lite kesella till.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här

näringsinnehåll per person

Energi: 301 kcal

Protein: 4,5 g

Fett: 14,2 g

Kolhydrat: 40,6 g

Kostfiber: 3,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar