Servera en bit varm äppelcruble till eftermiddagskaffet.

Recept: Äppelcrumble med mandlar

Använd årstidens supergoda äppen till denna smaskiga äppelcrumble. Servera den rykande varm med en matsked kesella.

16 december 2013 av I FORM

8 personer


Äppelfyllning

500 g äpplen
4 msk flytande honung
Saft av 1 citron

Deg

80 g rörsocker
70 g dinkelmjöl
30 g kornmjöl (eller vetemjöl)
50 g kornflingor eller havregryn
50 g hackade mandlar
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl hasselnötsolja

Så gör du

  • Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i båtar. Lägg dem på ett ugnsfast fat smort med lite hasselnötsolja.
  • Droppa honung och citron över. Blanda alla ingredienser till degen noga och smula den över äpplena.
  • Grädda i 200 grader i 25 minuter, tills ytan är spröd.
  • Kan ätas med lite kesella till.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar