Fullkornspasta med fänkål och räkor

20 minuter
573 kcal

På bara 20 minuter kan du laga en lätt och läcker middag med fullkornspasta, fänkål, tomat och räkor. Det kan nästan inte vara enklare!

Fullkornspasta med fänkål och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g frysta stora räkor med stjärten kvar
  • 2 fänkålsstånd
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 150 g fullkornspasta
  • 16 små tomater
  • 1 litet knippe dill

Så gör du

  • Tina räkorna.

  • Skär fänkålen i fina skivor och stek dessa mjuka och glansiga i den ena msk olivolja i minst 10 minuter.

  • Krydda med salt och peppar.

  • Koka pastan al dente.

  • Skär tomaterna i halvor.

  • Låt räkorna rinna av och badda dem torra.

  • Häll i den andra msk olivolja i pannan och lägg i räkor och tomathalvor.

  • Vänd runt i ett par minuter tills tomater och räkor har blivit genomvarma.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Vänd ihop med fullkornspasta och dill.