Omelett i ugn med potatis och grönsaker samt spenat- och tomatsallad med mozzarella

40 minuter
641 kcal

Medan omeletten sköter sig själv i ugnen tar det bara någon minut att fixa tomatsalladen. Rätten kan avnjutas även av dig som går på FODMAP-dieten.

FODMAP-omelett med potatis, paprika och spenat.

LOW FODMAP – Omelett är genialt när du följer FODMAP-dieten och kan ätas till både frukost, lunch och middag.

© Betina Hastoft

Omelett med potatis, spenat och paprika samt spenat- och tomatsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 potatisar
  • 2 paprika, röd
  • 100 g babyspenat
  • Lite extra virgin olivolja till stekning
  • 5 ägg
  • ½ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 100 g körsbärstomater
  • 80 g mozzarella
  • 1 tsk grön pesto
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk pinjenötter

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skala och skär potatis i tärningar. Tärna även paprikan.
  • Stek potatis och paprika i lite olivolja. Använd en stekpanna som tål ugn.
  • Lägg i spenat och stek ett par minuter till, tills den har dragit ihop sig.
  • Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll massan över grönsakerna. Blanda försiktigt och ställ in stekpannan i ugnen.
  • Baka omeletten i cirka 15 min tills den stannat.
  • Skär tomater i klyftor och mozzarella i mindre bitar. Vänd dem i en marinad av pesto, vinäger och olivolja. Vänd sedan spenat och pinjenötter i salladen och servera den till omeletten.

TIPS! Du kan också servera en råkostsallad av riven morot, finskuren rödkål och apelsintärningar till omeletten.

TIPS! Få fler förslag till FODMAP-recept.