Morotskaka med ostkräm

1,15 timme
163 kcal

Enkel vardagsdessert som smakar fantastiskt. Skäm bort dig själv en helt vanlig vardag med den här godsaken.

Morotskaka med ostkräm, vit choklad och pistagenötter

MUMS – superenkel att baka och smakar himmelskt!

© wichmann+bendtsen

Morotskaka med ostkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • stora morötter
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • ¼ dl kvarg, naturell
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ dl lönnsirap eller akaciahonung
  • ½ ägg
  • ½ dl bovetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ krm havssalt
  • ¼ msk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk kardemumma
  • ¼ tsk malen ingefära

Pynt:

  • 8⅓ g vit choklad
  • 4 g pistagenötter

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Riv morötterna fint.
  • Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra ingredienserna i en annan. Blanda ner de torra ingredienserna i de blöta lite i taget tills du har en jämn kaksmet.
  • Häll kaksmeten i en springform (20 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 60 min.
  • Smält den vita chokladen och finhacka pistagenötterna.
  • Låt kakan stelna innan du tar ut den ur formen och dekorerar med den vita chokladen och pistagenötterna.

TIPS

  • Du kan också lägga smeten i muffinsformar. Baka dem i ca 15 min på 200g, eller hitta vårt recept på grova morotsmuffins på iform.se/morotsmuffins
  • Frys ev ner kakan i bitar om du inte äter allt på en gång. Frys ner utan ostkrämen.
  • Tillsätt ev citron i frostingen – det ger en härlig syra.