Glutenfri brownie med svarta bönor

35 minuter
248 kcal

Saftig och god – och lite nyttigare.

Saftig chokladbrownie

MUMS – Perfekt saftig konsistens och helt rätt chokladsmak

© wichmann+bendtsen

Glutenfri brownie med svarta bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • ¼ burk svarta bönor
  • ¾ ägg
  • ¼ dl rapsolja
  • ⅓ dl rörsocker
  • ¼ tsk kakao
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk havssalt
  • 22 g mörk choklad, 70 %

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Lägg alla ingredienser utom den mörka chokladen i en matberedare eller mixer och mixa tills du har en slät smet.
  • Grovhacka chokladen och rör ner hälften i smeten innan du häller den i en brownieform (20 x 20 cm).
  • Fördela resterande hälft av den hackade chokladen ovanpå brownien och grädda sedan i ca 25 minuter.

TIPS
Pynta med färska bär, när de är i säsong.