Vegetarisk burgare med biff av svarta bönor och syltad rödlök

45 minuter
600 kcal

En burgare som är nyttig för både dig och klimatet - testa I FORMs goda och mättande vegetariska burgare med biff av svarta bönor och syltad rödlök.

Vegetarisk burgare med sallad, gurka, tomat, syltad rödlök och ost

VEGETARISK BURGARE MED BIFF AV SVARTA BÖNOR - De svarta bönorna hjälper till att höja proteininnehållet i den vegetariska biffen och därmed skapa mer mättnad. Du kan också använda kikärter.

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk burgare med biff av svarta bönor och syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 2 grova hamburgarbröd
  • ¼ gurka
  • 1 tomater
  • 2 salladsblad
  • 2 msk syltad rödlök
  • 1 msk barbecuesås
  • ¼ dl majonäs

Syltad rödlök:

  • 1 rödlök
  • ½ dl vatten
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ msk akaciahonung
  • Svartpeppar, nymalen

Bönbiffar:

  • ½ burk Bönbiffar
  • 1 dl havregyn
  • 1 ägg
  • ½ dl riven cheddar
  • ¾ tsk malen spiskummin
  • ¼ tsk rökt paprika
  • ¼ tsk chilipulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 msk barbecuesås
  • ½ liten gul lök
  • 1 fett vitlök
  • 2 skiva cheddarost

Så gör du

  • Börja med den syltade rödlöken. Skär lök i tunna skivor och häll i en glasburk med lock.
  • Koka upp resten av ingredienserna till rödlöken och låt sjuda ett par minuter. Häll vätskan över löken och stäng burken. Låt dra i kylskåpet i minst 6 timmar.
  • Börja med biffarna. Mosa bönorna med en gaffel och rör ihop med havregryn, ägg, riven ost, kryddor, barbecuesås och finhackad lök och vitlök. Låt färsen dra i 10 min.
  • Forma 4 biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka vid 175 grader varmluft i 15 min på ena sidan. Vänd och ge dem 8-10 min på andra sidan. Lägg en skiva ost på varje biff och ge dem 1 min till så att osten smälter.
  • Värm bröden och gör en dressing av barbecuesås och majonäs. Servera bröden med biffar, syltad rödlök, gurka och tomat i skivor, sallad och dressing.

TIPS! Du kan göra din dressing magrare genom att byta ut hälften av majonäsen mot en fettsnål creme fraiche.