Fylld sötpotatis i ugn

1,5 timme
297 kcal

Minska mängden disk och öka smaken med den här rätten som är samlad på en enda plåt. Enklare blir det inte. Smaklig måltid!

Fylld sötpotatis

Använd sötpotatis i samma storlek så de bakas lika snabbt.

© wichmann+bendtsen

Fylld sötpotatis i ugn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • ½ msk extra virgin olivolja

Barbecuesås:

  • 1½ dl ketchup
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1½ msk äppelcidervinäger
  • 1 msk stark chilisås
  • ½ msk socker
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ msk rökt paprika
  • ½ tsk flingsalt

Fylling:

  • ½ rödlök
  • ½ morot
  • ½ röd paprika
  • ½ burk svarta bönor
  • 1 dl barbecuesås

Topping:

  • Färska örter

Så här lagar du fylld sötpotatis

  • Värm ugnen till 175 g.
  • Skrubba sötpotatisen ordentligt och skär ett djupt kors i varje.
  • Pensla potatisen med olja och lägg dem i en ugnsfast form. Baka i cirka 50 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till barbecuesåsen.
  • Hacka grönsakerna fint och vänd ner dem och de svarta bönorna i barbecuesåsen.
  • Fördela fyllningen i potatisarna och ge dem cirka 25 min till i ugnen.

Pröva också våra fylld paprika.

TIPS! Välj sötpotatis som har en enhetlig form och storlek så de bakas lika mycket. Om du inte älskar svarta bönor kan du använda kikärter istället.