Fylld sötpotatis

Använd sötpotatis i samma storlek så de bakas lika snabbt.

© wichmann+bendtsen

Fylld sötpotatis i ugn

Minska mängden disk och öka smaken med den här rätten som är samlad på en enda plåt. Enklare blir det inte. Smaklig måltid!

25 januari 2021 av Signe Moesby Leth

Fylld sötpotatis i ugn

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 75 minuter

Tid totalt: 1,5 timme

INGREDIENSER

4 medelstora sötpotatisar

1 msk extra virgin olivolja

Barbecuesås:

3 dl ketchup

2 msk extra virgin olivolja

3 msk äppelcidervinäger

2 msk stark chilisås

1,5 msk socker

2 tsk lökpulver

1 msk rökt paprika

1 tsk flingsalt

Fylling:

1 rödlök

1 morot

1 röd paprika

1 burk svarta bönor

2 dl barbecuesås

Topping:

Färska örter

Så här lagar du fylld sötpotatis

  • Värm ugnen till 175 g. 

  • Skrubba sötpotatisen ordentligt och skär ett djupt kors i varje. 

  • Pensla potatisen med olja och lägg dem i en ugnsfast form. Baka i cirka 50 minuter. 

  • Rör ihop ingredienserna till barbecuesåsen. 

  • Hacka grönsakerna fint och vänd ner dem och de svarta bönorna i barbecuesåsen. 

  • Fördela fyllningen i potatisarna och ge dem cirka 25 min till i ugnen.

TIPS! Välj sötpotatis som har en enhetlig form och storlek så de bakas lika mycket. Om du inte älskar svarta bönor kan du använda kikärter istället.

Näringsinnehåll per person i fylld sötpotatis:

Energi: 297 kcal

Protein: 7 g

Fett: 9 g

Kolhydrat: 53 g

Kostfiber: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar