Sötpotatissallad med rå lax, quinoa och fetaost

30 minuter

Spännande sallad med rå lax och sötpotatis.

Sötpotatissallad med rå lax, quinoa och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g sötpotatis
  • ½ påse blandade salladsblad
  • ¼ rucola
  • 35 g fetaost
  • 50 g kokt röd quinoa
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • ½ näve bladpersilja
  • 160 g färsk, rå lax

Dressing

  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ tsk senap
  • 35 g grekisk yoghurt
  • ½ lime + skal
  • tsk stevia
  • Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Lägg in laxen i frysen, minst ett dygn innan du ska använda den så att du undviker att bli sjuk.

  • Koka quinoa som det står på paketet och skala potatisarna, skär dem i 1 x 1 cm bitar, koka potatisen i 5 minuter och låt den droppa av på papper.

  • Stek bitarna i olivolja i 10 minuter och låt dem droppa av på papper.

  • Skölj salladen och lägg upp den på ett fat med fetaosten och laxen, som båda är skurna i bitar, och quinoa. Strö på sötpotatisbitarna och droppa över dressingen.

  • Strö sist över bladpersiljan.