Sötpotatissallad med rå lax, quinoa och fetaost

Spännande sallad med rå lax och sötpotatis.

Sötpotatissallad med rå lax, quinoa och fetaost

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

400 g sötpotatis

1 påse blandade salladsblad

1/2 rucola

70 g fetaost

100 g kokt röd quinoa

2 tsk olivolja till stekning

1 näve bladpersilja

320 g färsk, rå lax

Dressing

1 msk balsamvinäger

1 tsk senap

70 g grekisk yoghurt

1 lime + skal

ⁱ⁄₅ tsk stevia

Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Lägg in laxen i frysen, minst ett dygn innan du ska använda den så att du undviker att bli sjuk.
  • Koka quinoa som det står på paketet och skala potatisarna, skär dem i 1 x 1 cm bitar, koka potatisen i 5 minuter och låt den droppa av på papper.
  • Stek bitarna i olivolja i 10 minuter och låt dem droppa av på papper.
  • Skölj salladen och lägg upp den på ett fat med fetaosten och laxen, som båda är skurna i bitar, och quinoa. Strö på sötpotatisbitarna och droppa över dressingen.
  • Strö sist över bladpersiljan.

näringsinnehåll per person

Protein: 24,5 g

Fett: 16 g

Kolhydrat: 27,5 g

Kostfiber: 2,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar