Sötpotatissallad med rå lax, quinoa och fetaost

Spännande sallad med rå lax och sötpotatis.

20 juli 2016 av Michelle Kristensen

4 personer
400 g sötpotatis
1 påse blandade salladsblad
ⁱ⁄2 rucola
70 g fetaost
100 g kokt röd quinoa
2 tsk olivolja till stekning
1 näve bladpersilja
320 g färsk, rå lax

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

Dressing

1 msk balsamvinäger
1 tsk senap
70 g grekisk yoghurt
1 lime + skal
ⁱ⁄₅ tsk stevia
Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Lägg in laxen i frysen, minst ett dygn innan du ska använda den så att du undviker att bli sjuk.
  • Koka quinoa som det står på paketet och skala potatisarna, skär dem i 1 x 1 cm bitar, koka potatisen i 5 minuter och låt den droppa av på papper.
  • Stek bitarna i olivolja i 10 minuter och låt dem droppa av på papper.
  • Skölj salladen och lägg upp den på ett fat med fetaosten och laxen, som båda är skurna i bitar, och quinoa. Strö på sötpotatisbitarna och droppa över dressingen.
  • Strö sist över bladpersiljan.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar