Torsk på sötpotatischips

45 minuter
252 kcal

Sötpotatis innehåller nästan tre gånger så mycket proteiner som vanlig potatis. Njut av den här middagen och säkra dig samtidigt om att du får i dig mängder av proteiner.

Passar perfekt som en mättande lunch eller middag.

Torsk på sötpotatischips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 g sötpotatis
  • 100 g gulbeta/rödbeta
  • 250 g torskfilé
  • 1 gurka
  • ½ grön chili
  • 2 myntastjälk
  • 2 lime
  • 2 Paket krasse
  • 2 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Skala sötpotatis och betor. Skär i lövtunna skivor och lägg ut på bakplåtspapper.

  • Baka dem i 15 minuter på 170 grader och ta ut.

  • Vrid upp till 200 grader och baka fisken i 12 minuter. Ställ in potatis och betor igen under de sista 5 minuterna i ugnen.

  • Skär gurkan i långa remsor, hacka chili fint, plocka av myntan och vänd i limesaft. Krydda med havssalt och nymalen peppar.

  • Skölj och torka krassen.

  • Koka upp vatten i en gryta. Häll i lite salt och vinäger när vattnet börjar koka.

  • Vispa upp en virvel i vattnet. När virveln avtar lite i styrka, hälls ägget ner direkt från skalet och kokas i 3 minuter.

  • Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.

  • Lägg upp allt på en tallrik.