Torsk på sötpotatischips

45 minuter
252 kcal

Sötpotatis innehåller nästan tre gånger så mycket proteiner som vanlig potatis. Njut av den här middagen och säkra dig samtidigt om att du får i dig mängder av proteiner.

Passar perfekt som en mättande lunch eller middag.

Torsk på sötpotatischips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 g sötpotatis
  • 100 g gulbeta/rödbeta
  • 250 g torskfilé
  • 1 gurka
  • ½ grön chili
  • 2 myntastjälk
  • 2 lime
  • 2 Paket krasse
  • 2 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Skala sötpotatis och betor. Skär i lövtunna skivor och lägg ut på bakplåtspapper.

  • Baka dem i 15 minuter på 170 grader och ta ut.

  • Vrid upp till 200 grader och baka fisken i 12 minuter. Ställ in potatis och betor igen under de sista 5 minuterna i ugnen.

  • Skär gurkan i långa remsor, hacka chili fint, plocka av myntan och vänd i limesaft. Krydda med havssalt och nymalen peppar.

  • Skölj och torka krassen.

  • Koka upp vatten i en gryta. Häll i lite salt och vinäger när vattnet börjar koka.

  • Vispa upp en virvel i vattnet. När virveln avtar lite i styrka, hälls ägget ner direkt från skalet och kokas i 3 minuter.

  • Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.

  • Lägg upp allt på en tallrik.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background