Vegansk frukost: Avokadotoast med chilihummus och plockgrönsaker

20 minuter
522 kcal

En frukost behöver inte innehålla mejeriprodukter. Den här frukosten ger grön energi och passar utmärkt för veganer och alla andra.

Avokado med chilihummus

FÅ EN BRA START med ditt grönsaksintag redan från morgonen.

© wichmann+bendtsen

Vegansk frukost: Avokadotoast med chilihummus och plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 skivor grovt bröd
  • 1 avokado
  • ½ citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 näve färska groddar
  • 400 g plockgrönsaker

Chilihummus

  • ½ burk kikärter
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • 60 g soltorkade tomater
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¼ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Mixa alla ingredienser till hummusen tills du får en slät och krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och chili.
  • Bred lite hummus på brödskivorna och toppa med finhackad avokado, citronsaft, salt, peppar och färska groddar.
  • Servera resten av hummusen som dipp till plockgrönsakerna.

TIPS

  • Gör din avokadosmörgås extra festlig att titta på (och äta) genom att garnera den med picklad rödlök, finhackad fänkål eller liknande.
  • Hummus kan ersättas med (vegansk) pesto.
  • Om du inte är vegan kan du toppa avokadosalladen med stekt ägg eller små bitar bacon.