Hallon-chiapudding med kvarg & havregryn

40 minuter
305 kcal

Lägg 5 minuter på kvällen med att röra ihop puddingen, ställ i kylen – och vakna upp till en nyttig och god frukost med massor av protein och fibrer.

Hallon-chiapudding med kvarg & havregryn

SKÄM BORT DIG SJÄLV redan på morgonen med vår goda hallonchia-pudding, som är både mättande och god.

© wichmann+bendtsen

Hallon-chiapudding med kvarg & havregryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl mjölk
  • 3 msk chiafrön
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk honung
  • 1 dl hallon
  • 1 dl kvarg

Till servering:

  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl kvarg
  • 1 dl hallon

Så här gör du

  • Häll mjölk, chiafrön, vanilj och honung i en skål och rör runt noga. Ställ det kallt i en halvtimme eller över natten, så att fröna kan suga upp mjölken och svälla till en tjock, grötliknande konsistens. Rör gärna runt i chiapuddingen några gånger under tiden.
  • Mosa hallonen ordentligt med en gaffel när chiapuddingen har fått rätt konsistens. Blanda hallonmoset och kvargen med chiapuddingen och blanda allt väl.
  • Lägg upp havregryn, kvarg och rosa chiapudding i flera lager i två glas, toppa med färska hallon och servera.

TIPS Chiapuddingen kan lagas kvällen innan, så har du en snabb och god frukost när du har bråttom på morgonen.