Grönsaksmuffins
Grönsaker till frukost?

Ja, varför inte?

© Skovdal Nordic

Frukostmuffins med grönsaksfyllning

Ladda upp med grönsaker redan till frukost med de här goda muffinsarna som ser imponerande ut, men är superlätta att slänga ihop. Mums!

28 april 2020 av Gitte Heidi Rasmussen

Frukostmuffins med grönsaksfyllning

12 st.

250 g squash 
100 g spenat 
6 ägg 
250 g ricottaost 
1 tsk havssalt 
100 g grahamsmjöl 
150 g vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
40 g hackade hasselnötter


Så här gör du grönsaksmuffins

  • Värm ugnen till 200 grader. 
  • Riv squash, och grovhacka spenaten. 
  • Vispa ihop ägg och ost, och blanda med grönsaker och salt. 
  • Rör i mjöl och bakpulver och fördela degen i 12 muffinsformar. 
  • Strö över hasselnötterna och grädda muffinsarna i cirka 25 min. 
  • Låt dem svalna på ett galler cirka 10 min innan servering. 
  • Serveras ljumna med exempelvis lite rökt lax eller lufttorkad skinka om du vill ha en extra matig frukost.


TIPS! 
Får du muffins över? Frys in dem eller ta med dem som matlåda! De är också utmärkt picknickmat!


Näringsinnehåll per muffins:

Energi: 177 kcal 
Protein: 9 g 
Fett: 8 g 
Kolhydrater: 19 g 
Kostfibrer: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar