Frukostmuffins med grönsaksfyllning
12 st.
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
INGREDIENSER
250 g squash
100 g spenat
6 ägg
250 g ricottaost
1 tsk havssalt
100 g grahamsmjöl
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
40 g hackade hasselnötter
Så här gör du grönsaksmuffins
- Värm ugnen till 200 grader.
- Riv squash, och grovhacka spenaten.
- Vispa ihop ägg och ost, och blanda med grönsaker och salt.
- Rör i mjöl och bakpulver och fördela degen i 12 muffinsformar.
- Strö över hasselnötterna och grädda muffinsarna i cirka 25 min.
- Låt dem svalna på ett galler cirka 10 min innan servering.
- Serveras ljumna med exempelvis lite rökt lax eller lufttorkad skinka om du vill ha en extra matig frukost.
TIPS! Får du muffins över? Frys in dem eller ta med dem som matlåda! De är också utmärkt picknickmat!
Näringsinnehåll per muffins:
Energi: 177 kcal
Protein: 9 g
Fett: 8 g
Kolhydrat: 19 g
Kostfiber: 2 g