Frukostmuffins med grönsaksfyllning

40 minuter
177 kcal

Ladda upp med grönsaker redan till frukost med de här goda muffinsarna som ser imponerande ut, men är superlätta att slänga ihop. Mums!

Grönsaksmuffins

GRÖNSAKER TILL FRUKOST? Ja, varför inte?

© Skovdal Nordic

Frukostmuffins med grönsaksfyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 41 g squash
  • 16 g spenat
  • 1 ägg
  • 41 g ricottaost
  • ¼ tsk havssalt
  • 16 g grahamsmjöl
  • 25 g vetemjöl
  • ⅓ tsk bakpulver
  • 6½ g hackade hasselnötter

Så här gör du grönsaksmuffins

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Riv squash, och grovhacka spenaten.
  • Vispa ihop ägg och ost, och blanda med grönsaker och salt.
  • Rör i mjöl och bakpulver och fördela degen i 12 muffinsformar.
  • Strö över hasselnötterna och grädda muffinsarna i cirka 25 min.
  • Låt dem svalna på ett galler cirka 10 min innan servering.
  • Serveras ljumna med exempelvis lite rökt lax eller lufttorkad skinka om du vill ha en extra matig frukost.

TIPS! Får du muffins över? Frys in dem eller ta med dem som matlåda! De är också utmärkt picknickmat!