Frukostmuffins med grönsaksfyllning

40 minuter
177 kcal

Ladda upp med grönsaker redan till frukost med de här goda muffinsarna som ser imponerande ut, men är superlätta att slänga ihop. Mums!

Grönsaksmuffins

GRÖNSAKER TILL FRUKOST? Ja, varför inte?

© Skovdal Nordic

Frukostmuffins med grönsaksfyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 41 g squash
  • 16 g spenat
  • 1 ägg
  • 41 g ricottaost
  • ¼ tsk havssalt
  • 16 g grahamsmjöl
  • 25 g vetemjöl
  • ⅓ tsk bakpulver
  • 6½ g hackade hasselnötter

Så här gör du grönsaksmuffins

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Riv squash, och grovhacka spenaten.
  • Vispa ihop ägg och ost, och blanda med grönsaker och salt.
  • Rör i mjöl och bakpulver och fördela degen i 12 muffinsformar.
  • Strö över hasselnötterna och grädda muffinsarna i cirka 25 min.
  • Låt dem svalna på ett galler cirka 10 min innan servering.
  • Serveras ljumna med exempelvis lite rökt lax eller lufttorkad skinka om du vill ha en extra matig frukost.

TIPS! Får du muffins över? Frys in dem eller ta med dem som matlåda! De är också utmärkt picknickmat!


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background