Frukt och grönt i muffinsplåt

Det är lätt att baka en hel plåt med muffins med olika fyllningar! Här har vi använt: ärter, tomater och fetaost – och morot, squash och björnbär.

© wichman+bendtsen

Frukostmuffins med bacon och spenat

Frukostmuffins är perfekta som snabb och sund frukostmat, men passar också mycket bra i matlådan eller som mellanmål.

15 mars 2016 av Michelle Kristensen

Morgonmuffins med bacon och spenat

6 st

6 ägg
3 skivor bacon
60 g babyspenat
120 g romanesco
Salt och peppar

Så gör du frukostmuffins

  • Lägg ner grönt och små bitar av bacon i muffinsformar, vispa ägg och häll det över.
  • Grädda i ugnen i 200 grader i 15–20 minuter, beroende på storlek.
  • Ät 2 st med extra grönt till.

Näringsinnehåll i muffins/per person

Energi: 98,2 kcal
Protein: 8,3 g
Fett: 6,8 g
Kolhydrater: 1,9 g
Kostfiber: 0,6 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar