Frukostmuffins med bacon och spenat

25 minuter
98,2 kcal

Frukostmuffins är perfekta som snabb och sund frukostmat, men passar också mycket bra i matlådan eller som mellanmål.

Frukt och grönt i muffinsplåt

Det är lätt att baka en hel plåt med muffins med olika fyllningar! Här har vi använt: ärter, tomater och fetaost – och morot, squash och björnbär.

© wichman+bendtsen

Morgonmuffins med bacon och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

6 st

  • 2 ägg
  • 1 skivor bacon
  • 20 g babyspenat
  • 40 g romanesco
  • Salt och peppar

Så gör du frukostmuffins

  • Lägg ner grönt och små bitar av bacon i muffinsformar, vispa ägg och häll det över.

  • Grädda i ugnen i 200 grader i 15–20 minuter, beroende på storlek.

  • Ät 2 st med extra grönt till.