Melonsorbet

Svalkande njutning för soliga dagar.

Melonsorbet

½ liter glass eller 6-10 pinnar

INGREDIENSER

300 g melonkött av galia, honungsmelon eller cantaloupe

Saft av en halv citron

3 äggvitor

3 msk akaciahonung

Korn av en halv vaniljstång

Tillberedning

Mosa melonköttet tillsammans med citronsaften (ev i en liten mixer). Äggvitorna vispas till hårt skum med akaciahonung och vaniljkorn och blandas sedan med det mosade melonköttet. Frys den färdiga sorbeten i en glassmaskin tills den är halvt fryst. Lägg därefter glassen i pinnglassformarna och frys tills den är helt fast. Alternativt kan sorbeten sättas in direkt i frysen i formarna och frysas från flytande form.

näringsinnehåll per person

Energi: 58 kcal

Protein: 3,0

Fett: 0,1

Kolhydrat: 11,0

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar