Glass med ananas, lime och mynta

2 timmar

Den här exotiska fruktexplosionen passar perfekt varma sommardagar.

Glass med ananas, lime och mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 ispinnar

  • 1½ dl ananasjuice
  • 4 tunna skivor obesprutad lime
  • 3 fina små myntaskott
  • 25 g mörk choklad
  • 2 tsk kokos
  • 2 citrongrässtjälkar

Så gör du

  • Skär bort änden på citrongrässtjälkarna och ta bort de yttersta bladen.

  • Skär till citrongräset så att längden motsvarar en ispinne

  • Häll ananasjuice i isformarna, och stoppa ner mynta och 2 skivor lime i varje glass. Frys i en timme.

  • Stick sedan ner citrongräs (med änden överst). Frys klart.

  • Smält chokladen i vattenbad i en liten skål, som har en diameter, så glassen precis går ner i skålen.

  • Doppa ner den färdigfrysta glassen i chokladen och strössla kokos på.