Krämig kakaoglass

156 kcal

Lär dig recept på en hemmagjord glass som passar perfekt för sena sommarkvällar.

Krämig kakaoglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 liter glass

  • 10 dl minimjölk
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 300 g råsocker
  • 8 msk god kakao
  • 400 g kesella
  • 100 g grovhackad mörk choklad av god kvalitet

Tillberedning

Häll mjölken i en kastrull. Skrapa ur vaniljkornen och rör ner dem i mjölken. Lägg också i de tomma vaniljstängerna och hetta upp mjölken till kokpunkten. Vispa äggulor och råsocker luftigt. Sila ner den varma mjölken i äggblandningen så att du silar bort vaniljstängerna. Värm upp massan till kokpunkten igen under omrörning - dock utan att det kokar. Massan ska bli lite tjockare i konsistensen. Mjölkblandningen kyls ner och blandas med kesella, kakao och choklad. Kör massan i glassmaskinen tills glassen har rätt konsistens.

Om du inte har någon glassmaskin kan alla glassarna frysas in i frysen. Då ska du röra i glassen varje kvart tills den har den konsistens du önskar.