Läs också

Melonsorbet

Krämig kakaoglass

Lär dig recept på en hemmagjord glass som passar perfekt för sena sommarkvällar.

Krämig kakaoglass

1 liter glass

INGREDIENSER

5 dl minimjölk

½ vaniljstång

3 äggulor

150 g råsocker

4 msk god kakao

200 g kesella

50 g grovhackad mörk choklad av god kvalitet

Tillberedning

Häll mjölken i en kastrull. Skrapa ur vaniljkornen och rör ner dem i mjölken. Lägg också i de tomma vaniljstängerna och hetta upp mjölken till kokpunkten. Vispa äggulor och råsocker luftigt. Sila ner den varma mjölken i äggblandningen så att du silar bort vaniljstängerna. Värm upp massan till kokpunkten igen under omrörning - dock utan att det kokar. Massan ska bli lite tjockare i konsistensen. Mjölkblandningen kyls ner och blandas med kesella och kakao choklad. Kör massan i glassmaskinen tills glassen har rätt konsistens.

Om du inte har någon glassmaskin kan alla glassarna frysas in i frysen. Då ska du röra i glassen varje kvart tills den har den konsistens du önskar.

näringsinnehåll per person

Energi: 156 kcal

Protein: 5,6 g

Fett: 5,1 g

Kolhydrat: 21,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar