Läs också

Melonsorbet

Jordgubbs- och rabarberglass

Svalkar härligt när solen står som högst.

Jordgubbs- och rabarberglass

Cirka 1 liter glass

INGREDIENSER

200 g jordgubbar

200 g rabarber

150 g råsocker

3 dl minimjölk

Korn av 1 vaniljstång

4 äggulor

100 g kesella

Tillagning

Jordgubbar och rabarber sköljs och skärs i små bitar. Lägg frukterna i en kastrull och låt dem sjuda tillsammans med 100 gram råsocker i 10-15 minuter. Kyl ner. Rör ut vaniljkornen i mjölken och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggulorna luftiga med resten av råsockret och blanda i den varma mjölken. Värm upp massan igen tills den nästan kokar - den ska bli lite tjockare i konsistensen. Blanda i frukt och kesella när massan har svalnat. Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den har riktig glasskonsistens.

Tips:

Om du gör den här glassen när det inte är jordgubbssäsong kan du använda jordgubbs-rabarbermarmelad i stället för färsk frukt. Då ska du hoppa över inkokninsprocessen i receptet. Eftersom marmelad är ganska sött ska du inte använda lika mycket råsocker - ev bara någon nypa att vispa ner i äggulorna.

Om du inte har någon glassmaskin kan alla glassarna frysas in i frysen. Då ska du röra i glassen varje kvart tills den har den konsistens du önskar.

näringsinnehåll per person

Energi: 116 kcal

Protein: 3,5

Fett: 2,3

Kolhydrat: 19,2

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar