Läs också

Melonsorbet

Fläderblomssorbet

Läskande efterrätt med under 100 kalorier per portion.

4 juli 2011 av I FORM-redaktionen

Fläderblomssorbet

Cirka 1 liter glass

INGREDIENSER

4 dl fläderblomssaft

4 dl vatten

Saft och skal av 1 lime

4 äggvitor

2 msk råsocker

Tillberedning



Fläderblomssaft, vatten, limesaft och rivet limeskal blandas. Vispa äggvitorna till hårt skum med råsockret och blanda det med resten av ingredienserna. Kör sorbeten i glassmaskinen tills den har rätt konsistens.

Tips:
Just nu är det säsong för fläderblommor. Gör din egen saft. Förväxla inte vanlig fläder med druvfläder, som är giftig.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi: 92 kcal

Protein: 1,9 g

Fett: 0,2 g

Kolhydrat: 20,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar