Mandelmaränger utan socker – med dadlar och mango-hallontopping

30 minuter
203 kcal

Inte ett enda gram tillsatt socker, de här goda marängerna är istället fullproppade med frukt, dadlar och mandlar. Mums!

2 mandel-bringebærmarengs

MANDELMARENGS – ikke tilsatt sukker. Dadler sørger for søtsmaken.

© David Frenkiel

Mandelmaränger med mango och hallon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 små kakor

Maränger

  • 30 g mandlar
  • 35 g färska, mjuka dadlar
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ nypa havssalt
  • ¾ äggvitor
  • mandel- eller hasselnötssmör

Mango-hallon-topping:

  • ¼ mango
  • 30 g frysta hallon
  • 1 msk kallpressad kokosolja eller olivolja
  • ¼ nypa kanel/vaniljpulver

Gör så här

  • Mixa mandlarna grovt i en mixer eller matberedare.
  • Tillsätt dadlar, vaniljpulver och salt och mixa till en jämn massa.
  • Vispa äggvitorna styva i en separat skål och vänd försiktigt ner dem i mandelmassan. Fördela massan som 10 runda, platta kakor på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna i 170 grader i 15 minuter och låt svalna på galler.

Topping:

  • Mixa ingredienserna till en tjock massa.
  • Ställ den kallt i 20 minuter.

Servering: När kakorna är helt kalla smörjer du på ett lager mandelsmör och därefter mango-hallon-toppingen. Strö grovhackade mandlar över.