Hemgjord hallonsorbet

3 timmar
153 kcal

Hurra för sommarens nyttigaste glass – fullproppad med antioxidanter och kostfiber. Den görs med äggvita och utan glassmaskin.

hallonsorbet

SORBET av hallon. Exakt vad man behöver en solig dag (och en regnig).

© wichmann+bendtsen

Hemgjord hallonsorbet

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 Personer

  • 225 g frysta hallon
  • 40 g socker
  • ¼ citron, saften
  • 1 äggvitor

Så gör du

  • Lägg hallon, socker och citronsaft i en liten kastrull. Koka upp och låt det sjuda några minuter tills bären kokat sönder.
  • Mixa massan, häll den i en form och ställ i frysen. Rör i glassen med cirka 10 minuters mellanrum.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  • Vänd ner hallonen i sorbeten när den är kall och nära att sätta sig.
  • Rör om sorbeten regelbundet tills den är fast.

TIPS Om du har en glassmaskin kan du frysa glassen i den. Det går fortare och du behöver inte röra om glassen under frysningen.

TIPS Flytta gärna glassen från frysen till kylen en stund innan den ska ätas