Blåbärscrumble med kvarg

40 minuter
281 kcal

I FORMs blåbärscrumble med kvarg fungerar perfekt som dessert efter en läcker middag, eller som en extra god start på morgonen. Som bonus innehåller blåbär vitaminer, antioxidanter och fibrer, samtidigt som de smakar suveränt!

Fat med blåbärscrumble och kvarg

GÖR EN CRUMBLE MED HAVREGRYN, FRUKT OCH FRÖN så får du en massa fibrer och nyttiga fettsyror på köpet. Ja tack till det!

© wichmann+bendtsen

Blåbärscrumble med kvarg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Kvarg eller grekisk yoghurt

Kompott:

  • 166 g blåbär
  • ¼ dl vatten
  • ⅓ tsk vaniljpulver
  • ½ msk honung

Topping:

  • ½ dl havregryn
  • ¼ dl solrosfrön
  • ¼ dl pumpakärnor
  • ⅓ dl kokoschips
  • ⅓ tsk kanel
  • ¼ dl honung

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 10 min. Häll över kompotten på ett ugnsfast fat.
  • Rör ihop alla ingredienser till toppingen. Fördela över blåbärskompotten.
  • Grädda i 15–20 min, tills crumblen har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Servera crumblen med iskall kvarg eller grekisk yoghurt.

TIPS! Denna crumble passar inte bara som avslutning på en god måltid. Njut även av den till frukost. En läcker start på en ny dag!