Blåbärscrumble med kvarg

40 minuter
281 kcal

I FORMs blåbärscrumble med kvarg fungerar perfekt som dessert efter en läcker middag, eller som en extra god start på morgonen. Som bonus innehåller blåbär vitaminer, antioxidanter och fibrer, samtidigt som de smakar suveränt!

Fat med blåbärscrumble och kvarg

GÖR EN CRUMBLE MED HAVREGRYN, FRUKT OCH FRÖN så får du en massa fibrer och nyttiga fettsyror på köpet. Ja tack till det!

© wichmann+bendtsen

Blåbärscrumble med kvarg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Kvarg eller grekisk yoghurt

Kompott:

  • 166 g blåbär
  • ¼ dl vatten
  • ⅓ tsk vaniljpulver
  • ½ msk honung

Topping:

  • ½ dl havregryn
  • ¼ dl solrosfrön
  • ¼ dl pumpakärnor
  • ⅓ dl kokoschips
  • ⅓ tsk kanel
  • ¼ dl honung

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 10 min. Häll över kompotten på ett ugnsfast fat.
  • Rör ihop alla ingredienser till toppingen. Fördela över blåbärskompotten.
  • Grädda i 15–20 min, tills crumblen har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Servera crumblen med iskall kvarg eller grekisk yoghurt.

TIPS! Denna crumble passar inte bara som avslutning på en god måltid. Njut även av den till frukost. En läcker start på en ny dag!


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background