Enkel rabarbercrumble med havregryn och ricottakräm

30 minuter
502 kcal

Gott och superenkelt recept på en fiberrik rabarbercrumble med havregryn och mandlar. Den perfekta avslutningen på sommarfesten eller vårkvällen på verandan.

rabarbercrumble

CRUMBLE – Vill du spara in på kalorier, så byt ut ricotta mot yoghurt eller kvarg

© Betina Hastoft

Enkel rabarbercrumble med havregryn och ricottakräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 200 g rabarber
  • 65 g socker
  • ¼ vaniljstång
  • ½ tsk majsstärkelse
  • 40 g vetemjöl
  • 20 g havregryn
  • 15 g mandlar
  • 25 g smör

Kräm

  • 100 g ricotta
  • ¼ vaniljstång
  • 1 msk florsocker

Så gör du

  • Värm ugnen till 210 grader.
  • Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med 90 g socker, vaniljfrön och majsstärkelse. Lägg i en ugnsfast form eller 4 små skålar.
  • Hacka mandlar och blanda med vetemjöl, havregryn och resten av sockret. Smula ner smöret i blandningen.
  • Lägg crumblen över rabarbern och baka i cirka 15 min, tills ytan är gyllene och spröd.
  • Vispa ricotta, vaniljfrön och florsocker till en luftig kräm, och njut av de ljumna crumblen.

TIPS Du kan förbereda alla element på förhand, så du bara behöver fördela crumblen över rabarbern innan du bakar den.
TIPS Du kan pynta med färsk mynta eller ätbara blommor. Du kan också servera glass till istället för ricottakräm om du gillar det bättre.