Grillad potatis
Genom att byta ut potatissalladen mot grillad potatis sparar du både på fett och kalorier.
Genom att byta ut potatissalladen mot grillad potatis sparar du både på fett och kalorier.
Potatissallad innehåller många kalorier och det är lätt hänt att man äter mer än nödvändigt jämfört med när man äter hela potatisar.
Ersätt därför potatissalladen med färska små förkokta och grillade potatisar. Genom att förkoka potatisarna minskar du stektiden på grillen, vilket minskar risken för hård grillning.
Pensla med olivolja
Pensla de förkokta potatisarna med lite kallpressad olivolja. Ta bort dem från grillen efter en kort stunds grillning och vänd dem i finhackade färska örtkryddor. Strö till sist på lite havssalt.
Alternativt kan du tvätta potatisarna och pensla dem med lite olivolja blandad med finhackade örtkryddor eller pesto och därefter slå in dem i folie. Stick in ett grillspett av metall genom paketen och lägg dem på grillen i cirka 30 min, tiden beror på storleken.