Byt ut kycklinglåren mot räkor på spett

Det finns både mycket kalorier och fett att spara genom att byta ut kycklinglåren mot stora räkor.

Grillspetten gör att du inte saknar den knapriga känslan.

Grillade kycklinglår innehåller i stort sett dubbelt så många kalorier som grillade räkor. Dessutom blir kycklingskinnet ofta bränt och då uppkommer cancerframkallande tjärämnen. Det smälta fettet från kycklingskinnet droppar ner på grillkolen.

Räkor fettfria

Räkor är magra och innehåller i motsats till kycklinglåren inget fett. Om du vill ha kvar känslan av att gnaga på ett kycklinglår kan du sätta räkorna på träspett och lägga dem på en grillbricka så att de inte bränns vid.

Beroende på vilken smak man vill ha fram kan räkorna penslas med sojasås blandat med lite vatten och citronsaft, du kan också blanda kryddor med vatten och lite balsamvinäger till en marinad.

Tillsätt gärna olika grönsaker skurna i tärningar som t ex paprika, squash och rödlök på spetten tillsammans med räkorna så blir de ännu nyttigare.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background