Bli vegetarian till vardags

En ny grön revolution är här - vardagsvegetarianism. Det innebär att du äter som en vegetarian till vardags och kött under helgerna.

Luise Vindahl är den kvinnliga halvan bakom Skandinaviens största vegetariska matblogg, Green Kitchen Stories, som följs av läsare i hela världen. Luise och hennes man David ger även ut gröna recept i bokform och som app.

En ny grön revolution

Allt började med Meatless Monday-rörelsen i USA år 2003. Sedan dess har antalet så kallade flexitarianer, som väljer att äta vegetariskt en eller flera gånger i veckan, bara vuxit och vuxit. Tendensen att helt välja bort kött eller minska på köttintaget handlar inte bara om en ökande ansvarskänsla för djuren och vår miljö: Den handlar också i hög grad om hälsan. För det är hälsosamt att vara vegetarian. Även om man bara är det på deltid istället för att helt välja bort kött. Här under hittar du recept för en hel vecka så att du kan testa hur det är att dra fördel av den vegetariska maten till vardags samtidigt som du skämmer bort dig själv med fisk och kött under helgen.Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background