Squashpasta med tofusticks

Att äta vegetariskt behöver inte vara alls tråkigt. Testa till exempel den här rätten med squashspaghetti i marinad av mango-mynta med tofusticks.

10 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Squashpasta med tofusticks

4 personer

2 gula eller gröna squasher
1 mango
4 msk jungfruolja
15 färska myntablad
2½ cm färsk röd chili
5 cm färsk ingefära
100 g bokskivling eller annan svamp
Lite havssalt och nymalen peppar
Granatäpplekärnor som dekoration

Tofusticks

200 g tofu
1 ägg
1 dl/ca 50 g pistagenötter
½ tsk torkade chiliflingor
1 vitlöksklyfta
1 tsk havssalt


Gör så här

  • Tvätta squasherna och gör långa strimlor av dem i en spiralimaskin eller på ett juliennejärn.
  • Skala mangon, ta ut kärnan och mixa ¾ av den i en mixer ihop med mynta, chili, salt och peppar – tills du har en marinad.
  • Rensa svamparna och låt dem svettas snabbt i en panna.
  • Skär resten av mangon i mindre bitar. Vänd "pastan", svamparna och mangobitarna i marinaden och dekorera därefter med granatäpplekärnor.
  • Hacka pistagenötterna, pressa vitlöken, vispa ägget och blanda allt ihop med salt.
  • Skär tofun i smala stavar och vänd dem i blandningen. Stek snabbt i en panna, tills de är lite gyllene.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar