Squashpasta med tofusticks

30 minuter
324,5 kcal

Att äta vegetariskt behöver inte vara alls tråkigt. Testa till exempel den här rätten med squashspaghetti i marinad av mango-mynta med tofusticks.

Squashpasta med tofusticks

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gula eller gröna squasher
  • ½ mango
  • 2 msk jungfruolja
  • färska myntablad
  • 1 cm färsk röd chili
  • cm färsk ingefära
  • 50 g bokskivling eller annan svamp
  • Lite havssalt och nymalen peppar
  • Granatäpplekärnor som dekoration

Tofusticks

  • 100 g tofu
  • ½ ägg
  • ½ dl /ca 50 g pistagenötter
  • ¼ tsk torkade chiliflingor
  • ½ fett vitlök
  • ½ tsk havssalt

Gör så här

  • Tvätta squasherna och gör långa strimlor av dem i en spiralimaskin eller på ett juliennejärn.
  • Skala mangon, ta ut kärnan och mixa ¾ av den i en mixer ihop med mynta, chili, salt och peppar – tills du har en marinad.
  • Rensa svamparna och låt dem svettas snabbt i en panna.
  • Skär resten av mangon i mindre bitar. Vänd "pastan", svamparna och mangobitarna i marinaden och dekorera därefter med granatäpplekärnor.
  • Hacka pistagenötterna, pressa vitlöken, vispa ägget och blanda allt ihop med salt.
  • Skär tofun i smala stavar och vänd dem i blandningen. Stek snabbt i en panna, tills de är lite gyllene.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept