Varm blomkålscouscous med ärter, fetaost och örtkryddor.

Varm blomkålscouscous

Den här rätten med blomkål, ärter, feta och kryddörter andas sommar.

Blomkåls "couscous"

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

1 blomkålshuvud

1 näve persilja

1 näve basilika


70 g pumpakärnor

Saft av ½ citron

En skvätt jungfruolja

Havssalt och peppar

200 g frysta eller färska ärter

100 g fetaost


Groddar som dekoration

Gör så här

  • Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och mixa i en matberedare, tills konsistensen är som couscous.
  • Du kan också riva på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en gryta med kokande vatten och låt sjuda i cirka 3 minuter. Låt det därefter droppa av i en sil.
  • Hacka örtkryddorna. Rosta pumpakärnorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Lägg blomkålscouscousen i en skål och vänd ner örtkryddor, pressad citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt ärter, pumpakärnor och fetaost, som du smular grovt. Blanda ihop allt.
  • Toppa med groddar.
  • Kan hålla ett par dagar i kylen.

näringsinnehåll per person

Energi: 262 kcal

Protein: 15,8 g

Fett: 17,8 g

Kolhydrat: 14,8 g

Kostfiber: 6,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar