Varm blomkålscouscous med ärter, fetaost och örtkryddor.

Varm blomkålscouscous

Den här rätten med blomkål, ärter, feta och kryddörter andas sommar.

Blomkåls "couscous"

4 personer

1 blomkålshuvud
1 näve persilja
1 näve basilika

70 g pumpakärnor
Saft av ½ citron
En skvätt jungfruolja
Havssalt och peppar
200 g frysta eller färska ärter
100 g fetaost

Groddar som dekoration


Gör så här

  • Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och mixa i en matberedare, tills konsistensen är som couscous.
  • Du kan också riva på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en gryta med kokande vatten och låt sjuda i cirka 3 minuter. Låt det därefter droppa av i en sil.
  • Hacka örtkryddorna. Rosta pumpakärnorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Lägg blomkålscouscousen i en skål och vänd ner örtkryddor, pressad citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt ärter, pumpakärnor och fetaost, som du smular grovt. Blanda ihop allt.
  • Toppa med groddar.
  • Kan hålla ett par dagar i kylen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar