Varm blomkålscouscous med ärter, fetaost och örtkryddor.

Varm blomkålscouscous

Den här rätten med blomkål, ärter, feta och kryddörter andas sommar.

10 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Blomkåls "couscous"

4 personer

1 blomkålshuvud
1 näve persilja
1 näve basilika

70 g pumpakärnor
Saft av ½ citron
En skvätt jungfruolja
Havssalt och peppar
200 g frysta eller färska ärter
100 g fetaost

Groddar som dekoration


Gör så här

  • Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och mixa i en matberedare, tills konsistensen är som couscous.
  • Du kan också riva på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en gryta med kokande vatten och låt sjuda i cirka 3 minuter. Låt det därefter droppa av i en sil.
  • Hacka örtkryddorna. Rosta pumpakärnorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Lägg blomkålscouscousen i en skål och vänd ner örtkryddor, pressad citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt ärter, pumpakärnor och fetaost, som du smular grovt. Blanda ihop allt.
  • Toppa med groddar.
  • Kan hålla ett par dagar i kylen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar