Varm blomkålscouscous
Den här rätten med blomkål, ärter, feta och kryddörter andas sommar.
Den här rätten med blomkål, ärter, feta och kryddörter andas sommar.
Varm blomkålscouscous med ärter, fetaost och örtkryddor.
Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och mixa i en matberedare, tills konsistensen är som couscous.
Du kan också riva på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en gryta med kokande vatten och låt sjuda i cirka 3 minuter. Låt det därefter droppa av i en sil.
Hacka örtkryddorna. Rosta pumpakärnorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene.
Lägg blomkålscouscousen i en skål och vänd ner örtkryddor, pressad citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt ärter, pumpakärnor och fetaost, som du smular grovt. Blanda ihop allt.
Toppa med groddar.
Kan hålla ett par dagar i kylen.