Röd linssoppa med sötpotatis

Röd linssoppa med sötpotatis är både nyttigt och närande och passar perfekt till dig som är vardagsvegetarian.

10 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Röd linssoppa

4 personer

2 msk kokosolja eller jungfruolja (en av msk till persiljeoljan)
1 stor lök
2 sötpotatisar (batat)
4 morötter
4 stjälkar färsk timjan, alt 1 tsk torkad timjan
2,5 dl röda linser (gärna blötlagda i ett par timmar)

1 liter vatten

Havssalt och nymalen peppar
4 msk persilja till kryddolja
Groddar som dekoration


Gör så här

  • Hacka löken fint. Värm 1 msk olja i en gryta och sautera löken däri.
  • Skala sötpotatisarna och morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg ner bitarna i löken ihop med timjan och låt sjuda någon minut under omrörning.
  • Skölj linserna och tillsätt dessa ihop med vatten och smaka av med salt och peppar.
  • Låt sjuda under lock i 20–25 minuter, tills linserna och rotsakerna är mjuka.
  • Mixa med stavmixer och smaka av igen.
  • Hacka persiljan fint och rör ihop med oljan.
  • Lägg upp soppan med persiljeolja, groddar och färsk timjan.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar