Pulled pork i kålwrap

Pulled pork i kålwrap passar perfekt när du vill lyxa till det lite till helgen.

6 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Kålwrap med pulled pork

4 personer

4 spetskålsblad
2 röda polkagrisbetor
2 gula polkagrisbetor

Pulled pork

Ca 1,2 kg fläskkarré
2 tsk agavesirap
3 tsk havssalt
3 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar

Avokadokräm

2 små avokadoer
Kärnor från ½ granatäpple
1 vitlöksklyfta
½ liten rödlök
½ färsk jalapeño
1 näve färsk koriander
Saft och skal från
¼ citron
¼ tsk havssalt


Gör så här

  • Dagen före Putsa fläskkarrén och smörj in den med agavesirap, rör ihop kryddorna och gnid in fläskkarrén med kryddblandningen.
  • Packa därefter in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
  • Nästa morgon smörjer du in ett ugnsfast fat med olivolja och sätter in fläskkarrén i 10 timmar i en kall ugn som ställs in på 110 grader (inte varmluft).
  • Alla ingredienserna till avokadokrämen görs klara och mixas.
  • Skär polkagrisbetorna i tunna skivor och pressa citron över.
  • Riv isär köttet med 2 gafflar och lägg upp i spetskålsblad, dekorera eventuellt med jalapeño och groddar.
  • Rulla till en wrap.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar