Pulled pork i kålwrap

1,5 Dag
449,5 kcal

Pulled pork i kålwrap passar perfekt när du vill lyxa till det lite till helgen.

Kålwrap med pulled pork

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 spetskålsblad
  • 1 röda polkagrisbetor
  • 1 gula polkagrisbetor

Pulled pork

  • Ca 1,2 kg fläskkarré
  • 1 tsk agavesirap
  • 1½ tsk havssalt
  • 1½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk cayennepeppar

Avokadokräm

  • 1 små avokadoer
  • Kärnor från ½ granatäpple
  • ½ vitlöksklyfta
  • ¼ liten rödlök
  • ¼ färsk jalapeño
  • ½ näve färsk koriander
  • Saft och skal från
  • ¼ citron
  • ¼ tsk havssalt

Gör så här

  • Dagen före Putsa fläskkarrén och smörj in den med agavesirap, rör ihop kryddorna och gnid in fläskkarrén med kryddblandningen.
  • Packa därefter in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
  • Nästa morgon smörjer du in ett ugnsfast fat med olivolja och sätter in fläskkarrén i 10 timmar i en kall ugn som ställs in på 110 grader (inte varmluft).
  • Alla ingredienserna till avokadokrämen görs klara och mixas.
  • Skär polkagrisbetorna i tunna skivor och pressa citron över.
  • Riv isär köttet med 2 gafflar och lägg upp i spetskålsblad, dekorera eventuellt med jalapeño och groddar.
  • Rulla till en wrap.