Grönkålsslaw med äpple

Nordisk grönkålsslaw med äpplen och hasselnötter passar perfekt till de dagar du äter helt vegetariskt men kan också anvädas som tillbehör till kött.

Grönkålsslaw

4 personer

6 grönkålsblad
6 morötter – ev lila
2 äpplen
100 g hasselnötter
4 msk tahini (sesampasta)

2 msk honung
2 msk pressad citron

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Gör så här

  • Tvätta grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka den fint.
  • Tvätta morötter och äpplen. Skala morötterna och skär i smala strimlor. Rensa äpplena och skär i tunna båtar. Lägg kål och morötter i en stor skål.
  • Rosta hasselnötterna i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. Hacka dem grovt.
  • Blanda tahini, honung och pressad citron i en liten skål och tillsätt vatten under omrörning, till önskad konsistens.
  • Häll dressingen över kålslawen och massera in den i kålen.
  • Toppa med äpplen och nötter.

 Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar