Grönkålsslaw med äpple

Nordisk grönkålsslaw med äpplen och hasselnötter passar perfekt till de dagar du äter helt vegetariskt men kan också anvädas som tillbehör till kött.

10 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Grönkålsslaw

4 personer

6 grönkålsblad
6 morötter – ev lila
2 äpplen
100 g hasselnötter
4 msk tahini (sesampasta)

2 msk honung
2 msk pressad citron

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Gör så här

  • Tvätta grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka den fint.
  • Tvätta morötter och äpplen. Skala morötterna och skär i smala strimlor. Rensa äpplena och skär i tunna båtar. Lägg kål och morötter i en stor skål.
  • Rosta hasselnötterna i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. Hacka dem grovt.
  • Blanda tahini, honung och pressad citron i en liten skål och tillsätt vatten under omrörning, till önskad konsistens.
  • Häll dressingen över kålslawen och massera in den i kålen.

 

 

  • Toppa med äpplen och nötter.

 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar