Meatzza med gröna tomater
I den här rätten har vi bytt ut den klassiska pizzabotten mot hackat oxkött.
I den här rätten har vi bytt ut den klassiska pizzabotten mot hackat oxkött.
Riv palsternacka på den grova sidan av rivjärnet och skär purjolöken fint.
Blanda grönsakerna med nötfärsen och kryddorna i en skål. Tillsätt därefter ägget, fördela färsen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en pizzabotten.
Grädda den i 175 grader i 15 minuter. Den kan vätska sig lite, men vätskan kan du hälla av efteråt.
Koka under tiden palsternacka och purjolök i cirka 15 minuter beroende på storleken på bitarna.
Häll av vattnet och blanda i vitlök, majonnäs och salt och mixa allt med en stavmixer.
Fördela moset på meatzzan och dekorera med färska tomatskivor.
Ät en sallad eller blandade snacksgrönsaker till.
På vår sajt och i vår app får du bl a: