Meatzza med gröna tomater

35 minuter
276,3 kcal

I den här rätten har vi bytt ut den klassiska pizzabotten mot hackat oxkött.

Meatzza med gröna tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gröna tomater, alt röda eller blandade

Botten

  • 300 g nötfärs (max 10 %)
  • ¼ purjolök
  • ½ liten palsternacka
  • ¼ msk torkad timjan
  • ¼ tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • ½ ägg

Palsternacksmos

  • ¼ purjolök
  • ½ palsternacka
  • ½ fett pressad vitlök
  • ¼ msk majonnäs
  • ¼ tsk salt

Tillbehör

  • Valfri sallad/snacksgrönt

Gör så här

  • Riv palsternacka på den grova sidan av rivjärnet och skär purjolöken fint.

  • Blanda grönsakerna med nötfärsen och kryddorna i en skål. Tillsätt därefter ägget, fördela färsen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en pizzabotten.

  • Grädda den i 175 grader i 15 minuter. Den kan vätska sig lite, men vätskan kan du hälla av efteråt.

  • Koka under tiden palsternacka och purjolök i cirka 15 minuter beroende på storleken på bitarna.

  • Häll av vattnet och blanda i vitlök, majonnäs och salt och mixa allt med en stavmixer.

  • Fördela moset på meatzzan och dekorera med färska tomatskivor.

  • Ät en sallad eller blandade snacksgrönsaker till.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background