Meatzza med gröna tomater

I den här rätten har vi bytt ut den klassiska pizzabotten mot hackat oxkött.

6 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Meatzza med gröna tomater

4 personer

2-3 gröna tomater, alt röda eller blandade

Botten

600 g nötfärs (max 10 %)
1/3 purjolök
1 liten palsternacka
½ msk torkad timjan
¼ tsk peppar
2/3 tsk salt
1 ägg

Palsternacksmos

1/3 purjolök
1 palsternacka
1 pressad vitlöksklyfta
½ msk majonnäs
¼ tsk salt

Tillbehör
Valfri sallad/snacksgrönt


Gör så här

  • Riv palsternacka på den grova sidan av rivjärnet och skär purjolöken fint.
  • Blanda grönsakerna med nötfärsen och kryddorna i en skål. Tillsätt därefter ägget, fördela färsen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en pizzabotten.
  • Grädda den i 175 grader i 15 minuter. Den kan vätska sig lite, men vätskan kan du hälla av efteråt.
  • Koka under tiden palsternacka och purjolök i cirka 15 minuter beroende på storleken på bitarna.
  • Häll av vattnet och blanda i vitlök, majonnäs och salt och mixa allt med en stavmixer.
  • Fördela moset på meatzzan och dekorera med färska tomatskivor.
  • Ät en sallad eller blandade snacksgrönsaker till.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar