Meatzza med gröna tomater

35 minuter
276,3 kcal

I den här rätten har vi bytt ut den klassiska pizzabotten mot hackat oxkött.

Meatzza med gröna tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gröna tomater, alt röda eller blandade

Botten

  • 300 g nötfärs (max 10 %)
  • ¼ purjolök
  • ½ liten palsternacka
  • ¼ msk torkad timjan
  • ¼ tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • ½ ägg

Palsternacksmos

  • ¼ purjolök
  • ½ palsternacka
  • ½ fett pressad vitlök
  • ¼ msk majonnäs
  • ¼ tsk salt

Tillbehör

  • Valfri sallad/snacksgrönt

Gör så här

  • Riv palsternacka på den grova sidan av rivjärnet och skär purjolöken fint.
  • Blanda grönsakerna med nötfärsen och kryddorna i en skål. Tillsätt därefter ägget, fördela färsen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en pizzabotten.
  • Grädda den i 175 grader i 15 minuter. Den kan vätska sig lite, men vätskan kan du hälla av efteråt.
  • Koka under tiden palsternacka och purjolök i cirka 15 minuter beroende på storleken på bitarna.
  • Häll av vattnet och blanda i vitlök, majonnäs och salt och mixa allt med en stavmixer.
  • Fördela moset på meatzzan och dekorera med färska tomatskivor.
  • Ät en sallad eller blandade snacksgrönsaker till.