Svett rensar njurarna

Svett är bra både för kroppens yttre och inre, så svettas så mycket du kan, men kom ihåg att dricka ordentligt före och efter träning.

Närbild av mage och arm.

Rensa njurarna genom att svettas

Du rensar njurarna när du svettas mycket och det är något som organen värdesätter. Njursten bildas när mineraler avlagras i njurarna, och ett av de viktigaste skydden mot det är en rejäl genomsköljning av njurarna. När du tränar så att du svettas, behöver du dessutom mer vätska, vilket återigen betyder att det är mer omsättning i njurarna. Var till sist noga med att inte bli uttorkad när du tränar. Det är avgörande för den goda effekten på njurarna att du ersätter vätskan du svettas ut med ny vätska i samma mängd.

Tips

En bra tumregel är att dricka ett stort glas vatten innan du tränar och (minst) en halv liter vatten efter ett hårt träningspass. På det viset säkerställer du både att vätskebalansen återställs och att njurarna sköljs igenom ordentligt.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background