Upptäck högt blodtryck i tid med din egen blodtrycksmätare

Många av oss går runt med skadligt högt blodtryck utan att veta om det. Se här varför en blodtrycksmätare kan bli en avgörande investering i din (och din familjs) hälsa.

Blodtrycksmätare – erbjudande på blodtrycksmätare för hemmabruk

FÅ BLODTRYCKSMÄTARE FÖR HEMMABRUK Är ditt blodtryck som det ska? Det kan du enkelt ta reda på om du har en egen blodtrycksmätare.

Omkring var femte vuxen svensk har högt blodtryck, och många har det utan att veta om det. Drabbas du av högt blodtryck kommer du sannolikt inte att märka något alls, för högt blodtryck ger i de flesta fall inga märkbara symptom över huvud taget.

Och det är inte alls bra. För även om högt blodtryck inte märks av, skapar det kaos i kroppen. När blodet pumpas runt i kroppen med ett konstant högt tryck, sliter det på blodkärlen och hjärtat. Det ökar risken för t ex blodproppar, hjärnblödning, förstorat hjärta, åderbråck, njursvikt och sämre minne. Och ju längre du går runt med högt blodtryck, desto större skada gör det.

Läs också: Ta reda på max- och vilopulsen

Den goda nyheten är att högt blodtryck kan behandlas med både medicin och livsstilsförändringar. Det gäller bara att upptäcka det i tid. Och här är den enda säkra – och lyckligtvis mycket enkla – metoden att få mätt ditt blodtryck.

Få din egen blodtrycksmätare till extrapris!

Just nu kan du som ny prenumerant på I FORM få en automatisk blodtrycksmätare för hemmabruk och en komplett blodtrycksguide, så du både får hjälp att förebygga och upptäcka högt blodtryck i tid.

ERBJUDANDE: Få 3 nummer av I FORM för endast 99 kr + 49,50 i porto + GÅVA: Blodtrycksmätare + bilagan: ”Guide till ett sunt blodtryck”

Fördelar med att mäta blodtrycket hemma

Du kan få mätt ditt blodtryck hos läkaren och bör alltid göra det om du misstänker för högt blodtryck. Men det finns flera fördelar med att (också) göra det hemma:

 • Du kan mäta ditt blodtryck så ofta du vill och därmed hålla koll på ditt blodtryck.

 • Du kan göra det precis när det passar dig.

 • Du kan få mer rättvisande mätningar, eftersom du kan göra flera mätningar över tid och inte bara enskilda mätningar hos doktorn. Ditt blodtryk varierar naturligt. Ju fler gånger du mäter blodtrycket, desto säkrare är det att mätningarna ger en rättvisande bild av ditt blodtryck och inte påverkas av särskilda omständigheter just den dag du går till läkaren.

 • Du kan också kolla din familjs blodtryck, om du har din egen blodtrycksmätare.

 • Du kan snabbt kontrollera ditt blodtryck, om du känner ett behov av att göra det.

 • Du undviker fenomenet ”vita rock-syndromet” – hos många stiger blodtrycket automatiskt när de är hos läkaren p g a anspänning, och de får därför en felaktig mätning.

LÄS OCKSÅ: Vad påverkar mitt blodtryck?

Enkel och exakt blodtrycksmätare

ENKEL OCH EXAKT BLODTRYCKSMÄTARE Lätt att använda, enkel att läsa av!

Vad kan I FORMs blodtrycksmätare?

De flesta blodtrycksmätare för hemmabruk har efter hand blivit så enkla att använda att man inte behöver vara orolig över att mäta blodtrycket med dem. Det gäller också vår blodtrycksmätare.

Med I FORMs erbjudande får du en blodtrycksmätare som ...

 • Ger tillförlitliga och exakta mätningar – vår blodtrycksmätare överensstämmer med alla gällande standarder.

 • Är enkel att använda – ingen besvärlig handpump här inte! Du ska bara sätta manschetten runt armen och trycka på knappen. Så klarar den resten själv.

 • Är enkel att läsa av – tydlig digital display, som både visar det systoliska blodtrycket (det framför strecket: visar trycket i artärerna när hjärtat drar ihop sig) och det diastoliska (det bakom strecket: visar trycket i artärerna när hjärtat slappnar av).

 • Visar också din puls – så att du kan hålla koll på din vilopuls, som blir lägre i takt med att du förbättrar din form.

 • Varnar vid oregelbunden hjärtrytm – om mätaren registrerar oregelbundna hjärtslag under själva mätningen, visas en liten symbol. Vissa upplever störningar i hjärtrytmen lite då och då, då hjärtat t ex slår extra slag eller hoppar över ett slag. Men om du upplever det upprepade gånger, eller om du har andra symptom, t ex högt blodtryck, andnöd eller yrsel, så uppsök alltid läkare.

 • Ger svar direkt – du kan genast se om ditt blodtryck är normalt, lite förhöjt eller för högt med hjälp av WHO:s officiella färgkoder på blodtrycksmätaren: Om strecket är i det gröna fältet är allt bra. När det är uppe i det gula, ska du vara uppmärksam på att det inte stiger ytterligare. Och är det i det röda fältet är det något fel. Tänk dock på att alltid mäta flera gånger, då blodtrycket kan variera mycket – och inte nödvändigtvis är permanent högt bara för att en enskild mätning är gul eller röd.

 • Räkna ut ditt genomsnittliga blodtryck själv – en godkänd blodtrycksmätning kräver att du mäter det tre gånger med några få minuters mellanrum och räknar ut genomsnittet av dessa mätningarna. Vår blodtrycksmätare räknar automatiskt ut genomsnittet av det tre sista mätningarna. Bara tryck på MEM-knappen för att det ska visas.

 • Sparar upp till 180 mätningar – det är en bra idé att kontrollera ditt blodtryck över tid. Både för att blodtrycket kan variera mycket beroende på t ex stressnivå, fysisk ansträngning och mycket annat som kan påverka. Men också för att du ska kunna se om ditt blodtryck visar på en stigande tendens – eller omvänt börjar sjunka för att du t ex har slutat röka, gått ner överflödiga kilon eller har börjat motionera. Det är supermotiverande!

 • Kan övervaka 2 personers blodtryck – den kan spara mätningar under både en person 1 och 2. Använd t ex "person 2" för din partner, som då också kan kontrollera sitt blodtryck över tid tillsammans med dig. Eller välj "person 2" när du mäter på alla andra – din partner, dina vänner, vuxna barn eller föräldrar – så att du inte blandar ihop dina egna mätningar med deras.

 • Går på helt vanliga AA-batterier – så du slipper små knappbatterier i konstiga storlekar eller en strömsladd som tar plats.

 • Har svensk manual – vår blodtrycksmätare är som sagt enkel att använda. Det du behöver göra när du ska börja använda den är att ställa in tid och datum, du behöver veta hur du skiftar mellan person 1 och 2 och hur du visar sparade mätningar. Det är inte svårt och allt står i bruksanvisningen.

Vår blodtrycksmätare kostar normalt 349 kr. Just nu kan du få den till nedsatt pris som en del av ditt välkomstpaket som ny prenumerant på magasinet I FORM. Här kan du se hur blodtrycksmätaren fungerar.

VIDEO: Så enkel är blodtrycksmätaren att använda

Så läser du av blodtrycksmätaren

Avläsning blodtrycksmätare erbjudande

DET BETYDER SIFFRORNA PÅ DIN BLODTRYCKSMÄTARE På blodtrycksmätaren är det lätt att läsa av ditt systoliska blodtryck (1) och ditt diastoliska blodtryck (2). Den visar också din puls (3), och på indikatorn (4) kan du direkt se om ditt blodtryck är normalt (i det gröna fältet) eller för högt (i det röda fältet). Här på bilden är pulsen 64 och blodtrycket 108/65, vilket är ett optimalt blodtryck. Detta är markerat med ett streck i det gröna fältet (4).

Sparar dina mätningar

SPARAR DINA MÄTNINGAR Ett enda tryck på MEM-knappen visar genomsnittet (AV) av de senaste tre mätningarna du har gjort – här är det 142/90. Ett tryck till och den visar alla dina sparade mätningar en efter en – här (till höger) mätning nummer 90 på 135/82 gjord den 14 oktober kl. 10:30.

Är ditt blodtryck normalt?

ÄR DITT BLODTRYCK NORMALT? Med din egen blodtrycksmätare kan du kontrollera om ditt blodtryck ligger som det ska i det gröna fältet – eller om du behöver oroa dig för att det ligger i det röda fältet.

Vill du ha koll på ditt blodtryck?

ERBJUDANDE: För endast 99 kr + porto får du:

 • Gåva: Enkel och exakt blodtrycksmätare

 • Gåva: Digital guide: ”Sunt blodtryck” inklusive blodtrycksvänliga recept och träningstips

 • 3 nummer av I FORM – Sveriges bästa hälsomagasin

blodtrycksmätare erbjudande

Prenumererar du redan på I FORM?

– och vill gärna ha en blodtrycksmätare?

Läs då mer här: Som prenumerant på I FORM har du tillgång till Moreshop, där du får stora rabatter på massor av produkter – bland annat vår blodtrycksmätare.
Se erbjudandet på blodtrycksmätaren i Moreshop