5 anledningar till att brösten ömmar

Kanske är du gravid eller så tränade du stenhårt igår!

Kvinna gör push-ups på gym.

Tränade du push-ups igår? Det kan vara förklaringen till att brösten känns ömma idag.

© iStock

Alla kvinnor upplever av och till att brösten ömmar och här är 5 vanliga orsaker. Som regel försvinner ömheten på ett par dagar. Om inte så kan det vara en bra idé att gå till doktorn och få brösten kollade.

Du har PMS

Den allra vanligaste orsaken till ömma bröst är den hormonförändringar som sker under din cykel. Dagen före mens är du som mest utsatt.

Grattis, du är gravid!

Har du ömma bröstvårtor och utebliven mens är du kanske gravid. Köp ett graviditetstest och få svaret.

Din sportbehå ger dåligt stöd

En sportbehå är ett måste för alla kvinnor som tränar – och speciellt om du har stora bröst. Ta på din sportbehå och hoppa sedan runt framför spegeln. Hoppar brösten upp och ned, hänger de ut lite från behån eller skaver den i huden så behöver du en ny.

Du tränade stenhårt igår

Du satte push-ups-rekord igår och tror att dina bröst är ömma, men det är faktiskt dina bröstmuskler under brösten som gör ont. No pain, no gain!

Din behå är för liten

En för stram behå eller för små kupor är oerhört irriterande och kan även göra så att brösten ömmar. Släng den, få bysten mätt i en underklädesbutik och investera i en hög nya behåar som passar dina bröst. Du kommer inte att ångra det.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background