5 kilo på 50 dagar: Öka din vardagsaktivitet

Vardagsaktivitet är en fantastisk fettslukare, så till att röra dig två gånger i timmen under arbetsdagen.

20 juli 2016 av I FORM

Därför:

Det kan verka överraskande, men för många är vardagsaktiviteten veckans största fettslukare. Mätt per minut tål utbytet inte att jämföras med löpträning, aerobics och andra intensiva träningsformer, men vardagsaktiviteten tar hem spelet med sitt stora omfång.

Ser du till att du dagligen rör på dig, kommer kaloriförbrukningen upp i en mängd som får stor betydelse för fettminskningen. Som en extra triumf bränner du kalorier, i stort sett utan att påverka aptiten negativt.

För att få utbyte av vardagsaktiviteten är det viktigt att du planerar den. Precis som med träning kommer resultaten inte av sig själva, utan som konsekvens av att du aktivt uppsöker möjligheten att röra dig.

Så gör du:

 • Vänj dig vid att söka upp alla former av motion. Det kan vara att ta trappan i stället för hissen, resa sig lite oftare vid höj/sänkbara bordet, gå ut med papperskorgen, gå till kollegor istället för att mejla och andra former av mer eller mindre spontan aktivitet. Sätt som minimimål att du rör dig minst två gånger i timmen över hela arbetsdagen.
 • Ha som mål att du rör dig i minst 30 minuter om dagen, gärna uppdelat på flera avsnitt. Det kan vara genom att ta cykeln till arbetet, gå av några hållplatser innan när du åker buss eller om du tar bilen till arbetet genom att gå upp en halvtimme tidigare och börja dagen med en liten promenad. Det totala utbytet är uppe i några hundra kalorier om dagen och därmed tillräckligt för att bli av med 150 gram fett under arbetsveckans lopp.
 • Planera aktiviteter för helgen. Utnyttja tiden till att gå en lång tur eller ordna några av de husliga projekten som kräver en fysisk insats.


I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Vill du gärna röra på dig mer? Då är en stegräknare en genial investering. Den lilla prylen kan nämligen öka din träningsmängd med hela 27 procent.
Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna [Active Fit Tracker](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser) kan verkligen boosta din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, kan du helt enkelt inte låta bli att lägga till extra steg så fort du får tillfälle.

Vill du röra på dig mer i vardagen? Då är ett aktivitetsarmband med stegräknare lösningen för dig! Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare i sig själv få människor att röra på sig 27 procent mer – eller motsvarande 1,5 km varje dag!

Få aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, [Active Fit Tracker](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser), klarar allt det du behöver när du vill vara mer aktiv:
 • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen
 • Obegränsat minne – den minns alla steg du tar, dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.
 • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill gå och få uppdateringar om hur många som saknas.
 • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
 • Enkel app – få överblick i appen. Den ger dig en överskådlig överblick över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört på dig som mest.

Active Fit Trackerns andra funktioner:

 • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.
 • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
 • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
 • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
 • Klocka – vanlig klocka med alarmfunktion – i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
[Active Fit Trackern](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser) har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg. Du sparar totalt 935 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker med stegräknare i funktion:

Med en stegräknare som hela tiden räknar dina steg blir du supermotiverad att ta trapporna, gå av bussen en hållplats innan – eller resa på dig för att gå och prata med din kollega framför att ropa eller skicka ett mail.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar