Två enkla och smarta övningar för fast rumpa

Drömmer du också om snygg, fast rumpa och lår? Kolla då in de här smarta övningarna!

Kvinna med fast rumpa med ryggen till.

PÅ BARA 5 MINUTER ...kan du få starkare lår och fastare rumpa

© Colourbox

Vi älskar träning som verkligen gör skillnad. Speciellt om den dessutom bara tar några minuter att göra.

Och vem vill inte gärna ha fast rumpa OCH fasta lår? De här två övningarna är de klart bästa för att fixa just det. Det bästa är att göra en kombination av övningarna som komplement till din pulsträning, då det genast sätter extra mycket fart på din förbränning. Men övningarna är också ideala om du vill pressa in lite träning i en hektisk vardag. Dina lår och din rumpa kommer att tacka dig.

RUMPTRÄNING | Klicka här för att komma till videon.

Träna med vår video

Starka ben och rumpa är det många som vill ha. Och det är som tur är inte så svårt att träna dem. Med I FORMs onlineträning får du bland annat träningsvideor som stärker ben och rumpa. Du kan träna med videorna hemma eller utomhus.

GÅ TILL VIDEON

Sumo squats och jump lunges

De två effektiva övningarna är sumo squats och jump lunges. Gör först jump lunges i 20 sekunder och därefter sumo squats i 40 sekunder.

Sammanlagt tar de två övningarna alltså bara 1 minuter att göra. Repetera kombinationen 3-5 minuter utan att pausa mellan övningarna.

Kolla här under exakt hur du gör övningarna!

Jump lunges

När du gör jump lunges är det viktigt att du känner till tekniken. Det är t ex väsentligt att du har koll på hur du gör vanliga lunges utan hopp. På det viset minimerar du risken för skador.

I videon kan de se exempel på både lunges och jump lunges.

Sumo squats

Det kan säkert se superenkelt (och obesvärat!) ut. Men det är stenhårt för lår och rumpa. Spänn magen så du inte tappar balansen. Och se till att dina knän och tår pekar åt samma håll.

I videon kan du se exempel på sumo squats.