Hur undviker vi att prata bort hela träningspasset?

Det är trevligt och kan vara riktigt effektivt att träna med en kompis. Om ni kan stå emot frestelsen att prata hela tiden...

Man och kvinna i träningskläder, man hejar på kvinna.

KOM IGEN! En av fördelarna med att träna med en kompis är att ni kan peppa varandra

© Jacob Helbig

Att träna tillsammans med en kompis, partner eller kollega är genialt. För många blir det enklare att komma iväg när det är någon som väntar på en, och att träna tillsammans är därför synonymt med mer motion.

Det finns också några klassiska fallgropar, och en av de mest klassiska är att ni pratar sönder träningspasset. Ett enkelt råd är att ni måste påminna varandra om att ni är där för att träna, men det kan vara lättare sagt än gjort. Om ni vet att ni har saker ni behöver prata om, så ta er tid till det innan ni börjar träna.

Träffas en kvart innan, så det finns tid att bolla tankar. Pratstunden kan också användas som morot, så att ni t ex bestämmer att ni ska träna intensivt i 15 minuter innan ni får prata i 5 minuter. Är ni riktigt hardcore kan ni lägga till “straffminuter” till träningen om ni råkar prata för länge.

Har en av er mycket på hjärtat en dag kan ni också anpassa träningen efter det, så ni tar en långpromenad istället för att springa.

EN BRA TRÄNINGSKOMPIS...

... är på någorlunda samma nivå som du

Det kan vara trist och omotiverande om en av er konsekvent är mycket bättre eller snabbare än den andra.

... pressar dig

Ni bör båda två vara inställda på att ge järnet, så att ni hjälper varandra framåt.

... är disciplinerad

Din egen motivation dalar och du blir irriterad om du måste lägga energi på att övertala din träningskompis att ens komma iväg.

... hejar på dig.

Ni tränar inte bara tillsammans för att konkurrera – ni ska också vara varandras största supporter.

... bor nära dig.

Det blir helt enkelt lättare att få till träningen om ni bor med gångavstånd från varandra