Därför är vårträning så suveränt

Med ljus och vår kommer ny energi. Och du behöver ju inte lägga all energi på vårstädningen. Läs om varför våren passar utmärkt till träning.

Kvinna som tränar bland vårblommor.

VÅR – Med våren kommer en förnyad energi och ett kärt återseende av naturen. Utnyttja det till träning.

© iStock

Kom du inte heller igång med de nya, goda vanorna i januari och februari? Det gör inget. Det finns fortfarande gått om tid innan sommaren är här. Och du har tur, för våren är en helt fantastisk årstid att börja träna på. Vi har samlat de bästa anledningarna här.

Du hinner innan sommaren

Att sommaren kommer är en stor motivationsfaktor för många av oss för att komma i bättre form. Och om du på allvar vill uppnå något, så är det under de tidiga vårmånaderna du ska börja, istället för att vänta tills sommaren redan är här.

Läs ocksa: 8 veckors bootcamp: Kom i ditt livs form

Nyårslöftet får en ny skjuts

Våren känns på många sätt som en nystart. Ljuset återvänder, trädens knoppar slår ut och fåglarna kommer flygande hem igen. Så om du inte har kommit i mål med att etablera nya vanor vid årets början är det nu du kan försöka igen.

Vi är mer sociala

Medan vintern har en tendens att framkalla den inre grottmänniskan, gör våren det motsatta med oss. Därför är det också den bästa årstiden för att delta i träningsgemenskaper och bestämma träningsdejter med andra, som precis som du hungrar efter social samvaro.

Läs ocksa: Bästa träningen ihop med en väninna

Du har bra energi

När våren äntligen kommer, efter vad som känns som en evighet med mörker och kyla är vi som kor som ska ut på grönbete och det hoppar och spritter i kroppen.

Den energin är det perfekta bränslet för att ge järnet under din träning och komma ut genom dörren. Så nyttja den!

Roliga lopp och event

Från april-maj och hela vägen fram mot hösten anordnas det massor av motionslopp och andra roliga träningsevent på alla nivåer.

Testa ett, och känn hur motivationen får en rejäl spark i baken. Det är extra roligt att delta tillsammans med en kompis eller din partner.

Läs ocksa: SPRING 5 KM: Löpprogram med ljudfiler