8 veckor med I FORMs bootcamp: “Mina muskler är väckta från dvalan”

Innan hon anmälde sig till I FORMs bootcamp, var Rikkes form närmast icke-existerande. Hon kunde knappt göra en enda armhävning på knä. Du kan hon göra 30 stycken på en minut.

Blond kvinna i träningskläder som gör armhävningar på knä och ler.

BOOTCAMP Armhävningar var tidigare omöjligt för Rikke – nu kan hon göra 30 stycken på en minut.

© Jacob Helbig

Ibland räcker det inte med motivation. Det blev 47-åriga Rikke varse efter en längre period där motion och träning hamnade längst ner på prioriteringslistan. Därför anmälde hon sig till I FORMs bootcamp med åtta veckors hemmaträning. För att få en plan och testa något nytt.

Utöver viktminskning är Rikke själv överraskad över hur långt hon har tagit sig genom att träna med egen kroppsvikt. Innan bootcampen var träning det jobbigaste hon visste. Nu orkar hon mycket mer och kan göra många fler repetitioner.

Rikkes resultater

Varför anmälde du dig till I FORMs bootcamp?
"Jag har sprungit i perioder förr, men efter två år med coronapandemin har jag kommit ifrån de vanorna. Och så har jag uppnått en ålder där det har blivit viktigare att hålla kroppen stark."

Vilka resultat är du gladast över?
"Min utgångspunkt var noll. Jag kunde knappt göra en enda armhävning. Nu kan jag göra flera i sträck oavsett vilken övning jag gör. Mina muskler har väckts ur dvalan. Allt har återaktiverats. Jag kan känna muskler i mina armar och min mage som inte har varit där förut."

Vad var det med bootcampen som funkade för dig?
"Onlineträning passar bra in i mitt hektiska liv. Det var fantastiskt att programmen bara varade i 30 min. Jag trodde nog att träningspass måste vara längre och otroligt jobbiga för att funka. Det har överraskat mig hur mycket man får ut av en halvtimmes träning där hemma med bara sin egen kroppsvikt."

Vad har varit tuffast?
"När jag inte hann träna på morgonen. Då låg det och gnagde i mitt medvetande hela dagen. Så för mig var det helt klart bäst att få det överstökat på morgonen."

Hur har du hållt ångan upp i åtta veckor?
"Jag följde bootcampen tillsammans med en kompis, och det har hjälpt mig mycket att vi var två om det. Vi har peppat varandra när vi varit nära att ge upp. Bestämmer man något med en kompis är det svårare att ställa in."

Hur ska du bibehålla dina resultat?
"Jag kommer att fortsätta med min morgonträning. Jag har också blivit mycket gladare i att springa under de här veckorna, så det vill jag helt klart fortsätta att göra framöver. Jag hoppas också att jag kan fortsätta med hemmaträningen cirka tre gånger i veckan."