8 veckor med I FORMs bootcamp: “Jag har hittat en helt ny träningsglädje”

Tvillingar, en man, ett bonusbarn och ett eget företag gjorde det nästan omöjligt för 50-åriga Tanja att hitta tid för träning. Det förändrades när hon provade I FORMs bootcamp med hemmaträning.

Mörkhårig kvinna i svarta träningskläder som sitter och gör russian twist medan hon ler.

TRÄNINGSGLÄDJE Bättre sömn och förnyad energi är några av de största vinsterna som Tanja har skördat på 8 veckor.

© Jakob Helbig

När Tanja (50 år) anmälde sig som testkanin till I FORMs bootcamp hade hon aldrig provat hemmaträning. Hon hade en önskan om att träna mer i vardagen, men saknade både tid och energi.

Efter åtta veckor med ett fast program, som bl a innebar hemmaträning till I FORMs onlineträningspass, har hon äntligen hittat det som funkar för henne. Det enkla i att träna hemma, precis när det passar, har gjort träning till en fast del av hennes vardag. Det som irriterade Tanja med träning förut är helt borta och hon har fått ny energi.

Tanjas resultat

Varför anmälde du dig till I FORMs bootcamp?
"Jag ville gärna komma igång att träna mer regelbundet, men kunde inte riktigt få till det i min vardag. Med tre barn och eget företag kan det vara svårt att prioritera det."

Vilka resultat är du gladast över?
"Min kropp är starkare och jag har kapat cirka 3 minuter av min tid när jag springer 4 km. Men det bästa är att jag har fått mer energi – både hemma och på jobbet. Som en kvinna i klimakteriet har jag kämpat med nattsömnen och nu sover jag gott hela nätterna."

Vad var det som funkade för dig?
"Hemmaträning passar mig helt perfekt! Det har plötsligt blivit en del av min vardag. Jag ställer bara klockan en halvtimme tidigare, hoppar i kläderna och går ner i källaren och tränar innan resten av familjen vaknar."

Vad har varit tuffast?
"Helgerna. Det är oftast då man ska vara social, och då blir det lätt att jag äter och dricker mer onyttigt. Så det är viktigt att jag kommer upp på hästen igen på måndagarna och inte faller ur gängorna helt."

Hur har du hållit ångan uppe?
"Det hjälpte mig att det fanns regler som jag skulle följa. Det där med att slå på autopiloten och bara göra det, utan att ställa några frågor."

Hur ska du bibehålla dina resultat?
"Jag kommer kanske inte träna sex gånger i veckan, men jag satsar på fyra-fem dagar med hemmaträning och löpning. Och så har jag anmält mig till ett minitriathlon, så jag har ett nytt mål."