5 fördelar med en gymkompis

Ni litar på varandra och ni har varandras ryggar. Det är bland annat därför du ska styrketräna med en kompis. Läs fem andra anledningar här.

Två kvinnor som styrketränar tillsammans.

MOTIVATION – Ni delar så mycket annat som vänner, så varför inte dela viktstång och kettlebell?

© Jakob Helbig

Listan över bra anledningar till att träna med en kompis är närmast oändlig. Träningen blir roligare om du är mer motiverad.

Om din träningskompis dessutom är en bra kompis, ja då kan det nästan inte bli bättre. Här kan du läsa fem anledningar till att du ska ta med dig din kompis för att träna styrketräning.

Saknar ni inspiration? Testa vår 8-veckors bootcamp här

5 fördelar med en gymkompis

Det blir enklare att komma iväg

Det blir mer morot än piska över din träningsmotivation när din kompis står och väntar i omklädningsrummet. Se det som lika delar träning och social samvaro med någon du tycker om.

Parövningar blir mindre besvärliga

När ni känner varandra väl är fysisk närkontakt inte lika skrämmande som med andra i gruppträningssalen. Det gör t ex ingenting att handflatorna är lite svettiga när ni ska ge varandra en high five i plankan. Bara fantastin sätter gränser för bra parövningar.

Vänskaplig konkurrens

Ni kanske är vana vid lite hälsosam, intern rivalitet. Styrketräning ska inte vara en tävling, men det är lättare att spegla sig i en kompis än i många andra. Och om hen kan göra två repetitioner till, så kan du också göra det...

Någon att fira framgång med

Nämn en person som är bättre att dela framgångar med än din kompis. Vänner vill alltid varandras bästa, och oavsett om målet är att bli bra på armhävningar eller tunga marklyft så vet du att den high fiven som väntar efter träningspasset kommer från hjärtat.

Ni kan umgås efter

Bestäm t ex att ni går ut och äter, går på bio eller bara tar en kopp kaffe när ni är klara med träningen. Det ger er något extra att se fram emot, och extra motivation till att komma iväg till era träningspass.