Detta ska du INTE göra innan en löprunda

Vi har samlat 4 saker du bör undvika att göra innan din nästa löprunda.

Kvinna på löprunda. Tar en paus och står framåtböjd.

Du har säkert upplevt när löprundan blir allt annat än den härliga upplevelse du hade tänkt dig. Här ger vi dig därför tips om fyra saker som du verkligen ska undvika att göra nästa gång det är dags att dra på löparkläderna.

1. Du äter för mycket

Det är i allmänhet inte så smart att äta precis före en löprunda – för det är aldrig skönt att springa med full mage. Är du hungring kan du ta en banan en halvtimme innan du sticker ut så att magen inte är helt tom. Det är inte så tungt att springa med en banan i magen, och den ger dig också lite energi för din löpning. Om du springer på morgonen behöver du kanske inte ens äta något alls innan du kommit hem igen.

2. Du dricker för mycket

Det här är ungefär samma princip som med maten. Det är inte skönt att springa med en full mage. Dessutom riskerar du att få håll – och då blir det verkligen inte skönt att springa. Om du springer på kvällen kan du se till att dricka vatten löpande under hela dagen – och inte precis före löprundan. Det gör att kroppen har tillräckligt mycket vätska när du sticker iväg.

3. Du går inte på toaletten

Det är verkligen inte skönt att behöva gå på toa mitt under löprundan. Se till att du kissat (och kanske lite mer) innan du börjar springa.

4. Du lyssnar inte på din kropp

Det här är jätteviktigt! Om du springer med ett smärtande knä så ger löpningen ingenting, och risken är att du förvärrar skadan. Om kroppen säger stopp så är det bättre att ta en vilodag.