Ny karta i I FORMs "Mät din runda"

I FORMs ruttplanerare har fått en ny karta med fler stigar. Här kan du se vad den nya ruttplaneraren kan – och hur den ser ut.

I FORMs ruttplanerare med ny stig-karta

NY KARTA I RUTTPLANERAREN I FORMs välkända ruttplanerare är nu ännu enklare att använda på din mobil. Mät din runda med oss!

Är du som många andra en flitig användare av I FORMs ruttplanerare har du kanske märkt något nytt: Ruttplaneraren har fått en ny karta.

Den nya kartan är mer detaljerad där det gäller stigar – något vi hoppas att du får glädje av om du ska rita en cykel- promenad- eller löprunda som går genom t ex parker, skog och andra naturområden.

Samtidigt har vi förbättrat några funktioner, särskilt på sättet som ruttplaneraren funkar på mobilen, eftersom vi vet att det kan vara rätt klurigt att rita en runda på en liten skärm. Det har ni blivit enklare.

Det här är nytt i I FORMs ruttplanerare

  • Ny karta med fler stigar, så att du enklare kan rita dina promenad- och löprundor i naturområden och parker.

  • Kartan har fått bättre plats på mobilen. Funktioner som förut tog plats på skärmen ligger nu under knappen "inställningar" i botten av ruttplaneraren.

  • Enklare att rita rundor på mobilen. De viktigaste knapparna som "Spara runda" och "Radera punkt" är alltid tillgängliga och lätta att se.

  • Rundorna följer stigar och vägar automatiskt. Kryssa i rutan "Fågelvägen" på mobilen eller kryssa ur rutan "Följ vägar och stigar" på datorn för att rita rundor utanför kartans vägar och stigar.

  • Du kan nu radera dina rundor. Från sidan med "Mina rundor" kan du nu själv radera dina rundor helt.

  • Det går snabbare att se gamla rundor – vi har skurit ner på antalet klick, så du går direkt till din sparande runda när du klickar på rundans namn från översikten "Mina rundor".

Men är det inte något som har försvunnit i den nya ruttplaneraren? Jo. Du kan känna dig trygg med att alla dina sparande rundor fortfarande finns kvar – vi har sparat ALLA gamla rundor och överfört dem till den nya kartan.

Men det är dessvärre ett par saker vi har behövt vinka farväl till när vi valde den nya kartan.

Vad har vi gått miste om?

  • Höjdprofil. Du kommer inte längre kunna se din rundas höjdprofil, alltså hur mycket terrängen stigit och fallit under din runda.

  • Satellit-karta. Den nya kartan finns bara i en ritad version. Du kommer alltså inte kunna växla mellan karta och satellitbild längre.

Vi hoppas att de saker vi får med den nya kartan väger upp för det vi tappar i bytet. Testa den ny ruttplanerarenhär!