Stekt ägg med stenbitsrom och vattenkrasse

5 minuter
160 kcal

Mycket enklare än så här blir det inte. Och smakerna av stekt ägg, stenbitsrom och vattenkrasse passar fantastiskt bra ihop. Servera rätten som en liten god lunchrätt, kanske med ett fullkornsbröd till.

Säsong för stenbitsrom och recept på stenbitsrom

STENBITSROM ÄR I SÄSONG PÅ VÅREN - så ser vi till att du får ut det allra bästa av säsongen.

© wichmann+bendtsen

Spegelägg med stenbitsrom och vattenkrasse

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora ägg
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 4 msk stenbitsrom
  • 1 näve vattenkrasse
  • Havssalt och svartpeppar

Så här gör du

  • Stek äggen i en het stekpanna i lite olivolja.
  • Lägg upp äggen med rom (avsmakad med salt), vattenkrasse och svartpeppar.

TIPS Stek dina stekta ägg på medelhög temperatur. Då får äggen en fin, lätt skorpa samtidigt som gulan värms upp ordentligt.

TIPS Känn försiktigt på äggulan med ett finger innan du tar bort det stekta ägget från pannan.