Små spenatomeletter med stenbitsrom och rökt ost

20 minuter
295 kcal

Kom i vårstämning med stenbitsrom serverad på mjölfria spenatomeletter med en utsökt kräm av rökt ost.

Små spenatomeletter med stenbitsrom och rökt ost

KAN DET BLI MER VÅRLIKT? - Om du frågar oss är svaret nej! Stenbitsrom och små gröna blinier med spenat.

© wichmann+bendtsen

Spenatomeletter med stenbitsrom

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 msk stenbitsrom

10 spenatomeletter

  • 25 g babyspenat
  • 2 stora ägg
  • 1 nypa havssalt
  • 2 msk lättmjölk
  • Extra jungfruolja

Kräm

  • 2 msk rökt ost
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 2 msk stenbitsrom
  • 1 msk finskuren gräslök
  • Pressad citron
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 näve ärtskott

Så här gör du

  • Skölj och slunga spenaten ren och torr.
  • Blanda den med ägg, salt och mjölk.
  • Stek de små omeletterna i en blinipanna, smord med olivolja.
  • Rör ihop krämen och smaka av med citron, salt och peppar.
  • Servera 5 omeletter var med 2 msk rom, kräm och ärtskott.

TIPS Du kan också servera dina omeletter på klassiskt vis med stenbitsrom, crème fraîche, hackad rödlök och massor av dill.

Så här rengör du färsk stenbitsrom

  • Lägg den färska stenbitsrommen i en skål med kallt vatten. Vispa försiktigt med en visp tills alla bitar har samlats i vispen.
  • Ta bort hinnorna och låt rommen rinna av i en sil.