Jordärtskockssallad

30 minuter
536 kcal

Bli härligt mätt på denna supersunda vintersallad med jordärtskockor, rosenkål och kycklingbullar.

Enkel att förbereda, supergod att äta och lätt att ta med som en läcker lunch.

Jordärtskockssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Kött

  • 250 g kycklingfärs
  • 40 g finriven butternutsquash
  • 2 stor msk färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tranbär
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk rapsolja till stekning

Sallad

  • 250 g jordärtskocka
  • Kärnor från ¼ granatäpple
  • 250 g brysselkål
  • 24 g pinjenötter
  • 1 urkärnad butternutsquash för servering
  • Basilika till garnering

Dressing

  • ½ tsk akaciahonung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 2 nypa salt

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till kycklingbullarna och rulla till släta bollar. Det blir totalt 4 stycken. Stek i stekpanna i 15 minuter. Vänd dem under stekningen.

  • Dra jordärtskockorna på mandolinjärnet och ta loss bladen från brysselkålen. Rosta pinjenötterna i stekpannan i 2 minuter och servera salladen i den ena halvan av butternutsquashen.

  • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna.

  • Garnera med basilika och ät allt ihop med kycklingbullarna.