Jordärtskockssallad

30 minuter
536 kcal

Bli härligt mätt på denna supersunda vintersallad med jordärtskockor, rosenkål och kycklingbullar.

Enkel att förbereda, supergod att äta och lätt att ta med som en läcker lunch.

Jordärtskockssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Kött

  • 250 g kycklingfärs
  • 40 g finriven butternutsquash
  • 2 stor msk färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tranbär
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk rapsolja till stekning

Sallad

  • 250 g jordärtskocka
  • Kärnor från ¼ granatäpple
  • 250 g brysselkål
  • 24 g pinjenötter
  • 1 urkärnad butternutsquash för servering
  • Basilika till garnering

Dressing

  • ½ tsk akaciahonung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 2 nypa salt

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till kycklingbullarna och rulla till släta bollar. Det blir totalt 4 stycken. Stek i stekpanna i 15 minuter. Vänd dem under stekningen.
  • Dra jordärtskockorna på mandolinjärnet och ta loss bladen från brysselkålen. Rosta pinjenötterna i stekpannan i 2 minuter och servera salladen i den ena halvan av butternutsquashen.
  • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna.
  • Garnera med basilika och ät allt ihop med kycklingbullarna.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background