Jordärtskockssallad

30 minuter
536 kcal

Bli härligt mätt på denna supersunda vintersallad med jordärtskockor, rosenkål och kycklingbullar.

Jordärtskockssallad

Jordärtskockssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Kött

  • 250 g kycklingfärs
  • 40 g finriven butternutsquash
  • 2 stor msk färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tranbär
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk rapsolja till stekning

Sallad

  • 250 g jordärtskocka
  • Kärnor från ¼ granatäpple
  • 250 g brysselkål
  • 24 g pinjenötter
  • 1 urkärnad butternutsquash för servering
  • Basilika till garnering

Dressing

  • ½ tsk akaciahonung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 2 nypa salt

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till kycklingbullarna och rulla till släta bollar. Det blir totalt 4 stycken. Stek i stekpanna i 15 minuter. Vänd dem under stekningen.
  • Dra jordärtskockorna på mandolinjärnet och ta loss bladen från brysselkålen. Rosta pinjenötterna i stekpannan i 2 minuter och servera salladen i den ena halvan av butternutsquashen.
  • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna.
  • Garnera med basilika och ät allt ihop med kycklingbullarna.

Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn


Newsletter background