- Skala och skär rödbetorna i 24 fina skivor, gärna på en mandolin. Lägg skivorna på bakplåtspapper, gnid med rapsolja och salta.
- Baka rödbetsskivorna i ca 10 min i 200 grader. Vänd dem, stäng av värmen efter ännu ett par minuter och låt ugnsluckan stå på glänt så att skivorna blir spröda i eftervärmen. Lägg på en kökshandduk.
- Skölj och koka klart pärldinkeln.
- Tärna löken och fräs i en gryta med lite olivolja. Skrubba jordärtskockorna, skär i tärningar och fräs dem också. Lägg grovt skuren broccoli i grytan.
- Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 10 min. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
- Tärna äpplet fint och pressa citron över. Hacka persiljan grovt.
- Servera soppan med pärldinkel, rödbetschips, äppeltärningar och persilja.
Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn