Jordärtskockssoppa med rödbetschips
Får vi lov att fresta med en krämig och fyllig jordärtskockssoppa med spröda rödbetschips? Du lagar den på minde än en halvtimme.
Får vi lov att fresta med en krämig och fyllig jordärtskockssoppa med spröda rödbetschips? Du lagar den på minde än en halvtimme.
Skala och skär rödbetorna i 24 fina skivor, gärna på en mandolin. Lägg skivorna på bakplåtspapper, gnid med rapsolja och salta.
Baka rödbetsskivorna i ca 10 min i 200 grader. Vänd dem, stäng av värmen efter ännu ett par minuter och låt ugnsluckan stå på glänt så att skivorna blir spröda i eftervärmen. Lägg på en kökshandduk.
Skölj och koka klart pärldinkeln.
Tärna löken och fräs i en gryta med lite olivolja. Skrubba jordärtskockorna, skär i tärningar och fräs dem också. Lägg grovt skuren broccoli i grytan.
Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 10 min. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
Tärna äpplet fint och pressa citron över. Hacka persiljan grovt.
Servera soppan med pärldinkel, rödbetschips, äppeltärningar och persilja.
Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.