Jordärtskockssoppa med rödbetschips

30 minuter
497 kcal

Får vi lov att fresta med en krämig och fyllig jordärtskockssoppa med spröda rödbetschips? Du lagar den på minde än en halvtimme.

Skål med jordärtskockssoppa med topping

Jordärtskockssoppa med rödbetschips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödbetor, avlånga och smala
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 100 g pärldinkel
  • 1 lök
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 200 g jordärtskockor
  • 300 g broccoli
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Svartpeppar, färskmald
  • ½ äpple, gärna syrligt
  • 1 citron, lite saft
  • 2 kvistar bredbladig persilja

Så lagar du jordärtskockssoppa med topping

  • Skala och skär rödbetorna i 24 fina skivor, gärna på en mandolin. Lägg skivorna på bakplåtspapper, gnid med rapsolja och salta.

  • Baka rödbetsskivorna i ca 10 min i 200 grader. Vänd dem, stäng av värmen efter ännu ett par minuter och låt ugnsluckan stå på glänt så att skivorna blir spröda i eftervärmen. Lägg på en kökshandduk.

  • Skölj och koka klart pärldinkeln.

  • Tärna löken och fräs i en gryta med lite olivolja. Skrubba jordärtskockorna, skär i tärningar och fräs dem också. Lägg grovt skuren broccoli i grytan.

  • Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 10 min. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.

  • Tärna äpplet fint och pressa citron över. Hacka persiljan grovt.

  • Servera soppan med pärldinkel, rödbetschips, äppeltärningar och persilja.