Bruschetta med tomat, rödlök och basilika

20 minuter
57 kcal

Prova detta otroligt enkla recept på bruschetta med tomat. Perfekt förrätt en solig sommardag i trädgården eller på balkongen. Du kan ha dem klara på 20 minuter!

Bruschetta med tomat

BRUSCHETTA med tomat, rödlök och basilika

© wichmann+bendtsen

Bruschetta med tomat, rödlök och basilika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g tomater, mogna
  • ¼ liten rödlök
  • ⅓ fett vitlöksklyftor
  • ¼ stor näve basilika
  • ⅓ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ baguette, gärna fullkorn

Så gör du:

  • Tärna tomaterna och rödlöken fint.
  • Krossa eller finhacka en vitlöksklyfta och hacka den färska basilikan.
  • Lägg allt i en skål med olivolja, havssalt och nymald peppar. Förbered i god tid så att det hinner marinera.
  • Skiva brödet och rosta skivorna i ugnen eller på grillen tills de är krispiga. Gnid in de rostade brödskivorna med en vitlöksklyfta och toppa sedan med tomatblandningen och lite färsk basilika.

TIPS:

  • Lägg tomatblandningen på brödskivorna strax före servering för att förhindra att brödet blir blött.
  • Ringla över lite balsamvinäger innan du garnerar med basilikablad