Vegetariska samosas med raita dipp

30 minuter
186 kcal

Du kan göra egna samosas av ett paket tortillas och en god grönsaksfyllning.

Samosas på svart fat med koriander på

SAMOSAS – Visste du att du kan trolla om tortillas till goda grönsakssamosas. Testa också vårt recept på raita.

© wichmann+bendtsen

Vegetariska-samosas med raitadipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Fyllning:

  • ¼ burk kikärter
  • ¼ potatis
  • ¼ morot
  • ¼ liten gul lök
  • ¼ msk ingefära
  • ¼ fett vitlök
  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • ¼ dl vatten
  • ⅓ tsk garam masala
  • ¼ tsk spiskummin
  • ¼ tsk chiliflakes
  • ¼ tsk koriander
  • ¼ dl frysta ärtor
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Samosas:

  • 1 fullkorns­tortilla
  • ¼ msk mjöl
  • Lite vatten
  • ¼ msk extra virgin olivolja

Raitadipp:

  • gurka
  • ¼ liten vårlök
  • ½ msk koriander, färsk
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • ¼ msk citronsaft
  • ¼ tsk spiskummin
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Häll av och skölj kikärterna. Hacka dem, potatis, morot, lök och ingefära fint. Lägg dem och pressad vitlök i en kastrull med olja och stek i 5 min.
  • Tillsätt vatten, kryddor och frysta ärtor och låt sjuda i 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Kärna ur gurkan och riv resten fint. Hacka vårlök och koriander fint. Lägg i en skål med gurka och rör ihop yoghurt, olja, citronsaft, spiskummin och salt.
  • Skär tortillabröden på mitten. Rör ihop mjöl med vatten tills du har en tjock, klistrig massa.
  • Fördela fyllningen så den placeras på mitten av varje halv tortilla, vik till små trekanter och används mjölmassan till att klistra ihop dem med. Pensla med olivolja och stek dina samosas på stekpannan vid hög värme ett par min på varje sida eller tills de är spröda.
  • Servera dina ljumna samosas med raitadipp.